Foto: Tom Piller/Fotoshootaanhuis.nl
Foto: Tom Piller/Fotoshootaanhuis.nl

Reünie Locomotion als vanouds

Actueel 2.366 keer gelezen

Zoetermeer - Het was zaterdag even alsof Locomotion helemaal niet was dicht gegaan in juli 2011. Duizenden bezoekers dansten weer op de beats gedraaid door de deejays van de legendarische discotheek. Locomotion was 28 jaar lang toonaangevend in het uitgaansleven van de groeiende stad. Dit keer was het feest alleen niet in de bekende bordeaux rode danszaal of de zaal met carrousel en toiletten in de kerk maar in het sneeuwpaleis van Zoetermeer.

SnowWorld ligt op een steenworp afstand van de voormalige discotheek. Alle bezoekers van de reünie kwamen daarom langs het gebouw waar veel van hun herinneringen zijn geboren. Tegenwoordig is het een all you can eat restaurant, "een afschuwelijke vreetschuur" zegt Loco-ganger Robbert. Met pijn in het hart is hij er meerdere keren met familie en vrienden gaan eten.

Je hoort het overal op de Locomotion-reünie, waarom is dit er niet meer?  "Het is duidelijk dat dit feest in een behoefte voorziet " zegt organisator en oud deejay Dennis Harinck, "de kaarten waren in een recordtijd verkocht." Samen met oud deejay Seran van Wijk regelde hij zeven zalen van SnowWorld om te voldoen aan de nostalgische wens van velen. "100% geslaagd" roepen de vriendinnen Laura en Latifah in koor. Zij bezochten elke laatste vrijdag van de maand de populaire 80's/90's feesten en gaan weer helemaal los. "Niets verslaat het origineel" schreeuwt  Johan boven het geluid uit. "Je gelooft het niet wie je hier allemaal tegenkomt" zegt oud Loco barkeeper Martin lachend. Bij de toiletten zit, als vanouds, het luisterend oor van de club. Lupe zei gelijk ja toen ze werd gevraagd voor een extra dienstje. "Al die verhalen ga je best missen" zegt ze met weemoed in haar stem. Bezoekers en oud personeel hebben elkaar duidelijk weer gevonden en genieten volop van het gelukzalige moment op dit feest der herkenning.

Eenmalige feesten eindigen altijd te snel. Als de klanken van Last Dance (Donna Summer) langzaam wegsterven in de vroege ochtend en de lichten vol aan gaan is het alweer afgelopen. Opnieuw zorgt Locomotion voor een herinnering. 30 september 2017 gaat de uitgaansgeschiedenis in als de avond van de vrolijke gezichten en de vraag waarop alleen de organisatie antwoord kan geven, "wanneer is het volgende reünie feest?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant