Trotse wethouders uit alle gemeenten, maar niet uit Pijnacker-Nootdorp. De nachtmetro doet Pijnacker Centrum dan ook niet aan.
Trotse wethouders uit alle gemeenten, maar niet uit Pijnacker-Nootdorp. De nachtmetro doet Pijnacker Centrum dan ook niet aan.

Veel vraagtekens over komst nachtmetro

Actueel 1.994 keer gelezen

Eind 2017 start een pilot met de nachtmetro in de Rotterdamse regio. De RET metrolijnen rijden een jaar lang in de weekenden een uur langer door. Inwoners uit de regio kunnen na bioscoop-, theater- of restaurantbezoek met de metro naar huis, zo meldt de Metropoolregio trots. Toch zijn er nog veel vragen. 

De pilot nachtmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. Pijnacker-Nootdorp wordt totaal niet genoemd in de persverklaring. Eerder werd al bekend dat het College van Pijnacker-Nootdorp geen 6000 euro wilde bijdragen aan de pilot. De gevolgen lijken nu zuur te zijn: Pijnacker Centrum en Nootdorp worden dan ook niet aangedaan met de nachtmetro, bevestigt een woordvoerster van de Metropoolregio. 

"De nachtmetro rijdt op alle RET metrolijnen, maar op lijnen B en E op ingekorte trajecten. Zo rijdt lijn E tussen Slinge en Pijnacker Zuid en rijdt lijn B tussen Nesselande en Schiedam Centrum", zo laat men weten. Op vragen van onze redactie waarom Pijnacker Centrum niet wordt aangedaan, volgt mogelijk later vandaag een verklaring. Den Haag lijkt ook niet betrokken bij de plannen. Het hoera-in-de-gloria-verhaal geldt dus niet voor reizigers uit Den Haag.

De RET verwacht per weekend ruim 1.000 extra passagiers te vervoeren. De pilot met de nachtmetro start op 29 december 2017 en duurt een jaar. De RET werkt de komende tijd de exacte dienstregeling van de metrolijnen verder uit en zal de reizigers tijdig informeren over deze uitbreiding. Reizigers betalen hetzelfde reguliere tarief als overdag. De nachtmetro is een aanvulling op het huidige nachtvervoer met de BOB-bus. Gedurende de proef van een jaar bekijken de metropoolregio-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant