In de achtertuin van een woonhuis aan de Zuiderstraat werd zondagochtend een tuinset in brand gestoken, even verderop brandde een auto uit.
In de achtertuin van een woonhuis aan de Zuiderstraat werd zondagochtend een tuinset in brand gestoken, even verderop brandde een auto uit.

Buurt geschrokken van branden

Actueel 2.049 keer gelezen

Pijnacker - "Welke gek doet dit?", zegt een bewoonster van de Zuiderstraat in Pijnacker. Afgelopen weekend vloog een tuinset in brand bij een van haar buren. 

"De vlammen kwamen al tot aan de dakgoot van de schuur naast het huis", weet een buurtgenoot. "De bewoners lagen te slapen. Gelukkig is alles op tijd ontdekt." Een paar minuten later stond er een auto in lichterlaaie bij het Baken.

De dader of daders sloegen in de vroege ochtend van zaterdag op zondag toe. Het tijdstip van de branden is opmerkelijk: zo rond zes uur / half zeven in de morgen. De wijk Koningshof (en dan met name de randen van de wijk) is de afgelopen maanden veelvuldig opgeschrikt door brandjes. Het is niet bekend of het gaat om dezelfde dader of daders.

Desalniettemin zit de schrik er goed in. "Ik overweeg om camera's te gaan ophangen", zegt een bewoonster van de getroffen Zuiderstraat. "Maar aan de andere kant heb ik ook geen zin om in Fort Knox te wonen."

Tips over deze branden zijn welkom bij de politie op nummer 0900-8844.

brand_2

Ook op het parkeerterrein van het Baken woedde brand. Een auto ging volledig in vlammen op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant