Ook op 9 mei 2015 speelde Nootdorp een thuiswedstrijd tegen Swift. De Amsterdammers lieten toen het kampioenschap van de Eerste Klasse B liggen door met 0-0 gelijk te spelen.
Ook op 9 mei 2015 speelde Nootdorp een thuiswedstrijd tegen Swift. De Amsterdammers lieten toen het kampioenschap van de Eerste Klasse B liggen door met 0-0 gelijk te spelen.

Bekerbeul naar Nootdorp

Sport 1.959 keer gelezen

Nootdorp - Afgelopen dagen speelden de bekende eredivisieploegen een wedstrijd voor de KNVB-beker. Elke jaar zijn er verrassingen bij in de uitslagen als een profploeg -soms door onderschatting- verliest van amateurs. Afgelopen woensdag was uniek in Nederland. De meest recente winnaar van de beker, Vitesse, moest het in Amsterdam opnemen tegen Swift, een ploeg uit de Hoofdklasse A.

Toen na 90 minuten de brilstand op het scorebord stond, moest verlenging uitkomst bieden tot het uitroepen van een winnaar. Daar er in dat half uur extra ook niet gescoord werd, moest de wedstrijd beslist worden door penalty's. Dit deden de amateurs van Swift feilloos, waar als enige de geroutineerde Vitesse-linksback Alexander Büttner (die voorheen bij o.a. Manchester United en Anderlecht speelde) z'n penalty gestopt zag worden. Met gevolgen. Nooit eerder was de regerend bekerwinnaar uitgeschakeld door amateurs!

Gisteravond was de selectie te gast in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Later in de avond was de loting voor de volgende ronde. Swift moet dan naar De Kuip om zo'n zelfde stunt proberen uit te halen tegen landskampioen Feyenoord.

Morgen speelt Swift echter voor de competitie uit tegen SV Nootdorp. De bekerbeul zal op flinke tegenstand kunnen rekenen en SV Nootdorp doet waarschijnlijk wat de profs van Vitesse niet lukte, namelijk binnen 90 minuten scoren tegen Swift. Of dat voldoende is voor een overwinning, zal dan nog moeten blijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant