Afbeelding

UberCHOPPER zoekt grens acceptatie op

Regio 2.157 keer gelezen

Nootdorp - Afgelopen weekend vloog UberCHOPPER vanaf de GAVI-kavel tussen Nootdorp en Ypenburg. Via de Uber-app kon men een vlucht naar Mysteryland of een rondvlucht boeken. Net nu de bestuursrechter Heliniet gelijk heeft gegeven in haar bezwaar tegen de omgevingsvergunning voor een helihaven was dit evenement vreemd getimed. Met rondvluchten heeft men de grens van maatschappelijke acceptatie opgezocht.

Al langer worden vanaf de GAVI-kavel helikoptervluchten uitgevoerd op basis van een ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (TUG). Deze ontheffing betreft doorgaans een maximum van 48 vliegbewegingen (24 keer landen en 24 keer opstijgen) gedurende maximaal 12 dagen per jaar per terrein. Met het aantal UberCHOPPER vluchten dat afgelopen weekend werd uitgevoerd lijkt dit maximum te zijn bereikt.

Vreemd was de timing van het evenement. Recent heeft de bestuursrechter Heliniet immers gelijk gegeven in haar bezwaar tegen de omgevingsvergunning voor een helihaven. Op basis van de mening van een aantal provinciale politieke partijen werden bij het vaststellen van de luchthavenregeling voor de GAVI-kavel rondvluchten expliciet uitgesloten. Met de afgelopen weekend uitgevoerde rondvluchten heeft men dus de grens van maatschappelijke acceptatie opgezocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant