Marian de Visser in de winkel die van maandag tot en met zaterdag geopend is.
Marian de Visser in de winkel die van maandag tot en met zaterdag geopend is.

Marian de Visser: een winkel met van alles

Algemeen 4.532 keer gelezen

Vroeger, in de Dorpsstraat, was het De Winkel van Sinkel, de winkel van Marian de Visser die nu te vinden is aan de Korte Baan in winkelcentrum Parade. Toen in de Dorpsstraat de detailhandel stopte, moest Marian de Visser mee.

In de Parade heeft Marian een winkel die van alles in huis heeft: rookwaren (waar niet veel aan te verdienen is), allerlei schoolspullen waaronder vooral ook tassen, de mooiste knuffels, cadeau-artikelen, een groot assortiment wenskaarten, enzovoort. Je moet er gewoon eens naar binnen lopen, om er echt een goed beeld van te krijgen wat Marian en haar dochter Nina allemaal te bieden hebben.

Ze begint de maandagmorgen met het stofzuigen van de winkel. Eigenlijk is ze nog niet open maar een naar rookgerei smachtende vrouw krijgt toch haar gerief: een pakje Marlboro.

Marian vertelt dat haar opa Manus de Visser destijds met een winkeltje begon in de Dorpsstraat. Hij was fotograaf en ging er het een en ander bij verkopen. Zoon Dries en diens echtgenote Francien namen de winkel over en maakten er zoals gezegd een echte Winkel van Sinkel van.

Marian zette later de winkel voort en probeert er zes dagen per week iets moois van te maken. De periode dat de scholen gaan beginnen, zijn voor haar altijd extra druk. "De eerste week van de schoolvakantie is het nog druk met mensen die alles op tijd klaar willen hebben, daarna is het drie weken rustig en als de scholen weer gaan beginnen, komen de scholieren weer massaal binnen. Vooral basisschoolleerlingen met hun ouders en aanstaande brugklassers."

Wat ook lekker loopt bij Marian de Visser dat zijn de 'cadeaudozen'. Als je als kind een kinderfeestje gaat geven, kun je een doos vullen met cadeautjes waaruit de genodigden dan een keuze kunnen maken, zodat je altijd iets krijgt dat je leuk vindt. Een prachtige vondst waar veel gebruik van wordt gemaakt.

De knuffels zijn zeker ook het vermelden wordt. Marian laat het verschil tussen een pinguïnknuffel van toen en die van nu. Die van nu moet grote glinsterende ogen hebben.

Marian zit met haar winkel tegenover de Action. Daarmee gaat ze niet de concurrentie aan: Action verkoopt spullen voor een prijs waarvoor zij het niet eens kan inkopen. Ze zegt dat je je eigen strategie moet bepalen en je moet onderscheiden met bijzondere spullen die de Action niet heeft. Ze is wel blij met de grotere drukte dankzij de aanloop bij Action.

Verder probeert Marian aan te haken bij uit Amerika overwaaiende hypes zoals recent nog de spinners. Zo is het steeds weer de kunst om in te spelen op nieuwe producten en ontwikkelingen!

Marian de Visser
Korte Baan 17
2632 GL Nootdorp
015-310 9920

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant