Afbeelding

Meisjes geschrokken van jongerenwerker

Actueel 8.035 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal meisjes is vrijdagavond in het parkje achter de Soete Suikerbol naar eigen zeggen min of meer op de vlucht geslagen, nadat ze werden aangesproken door medewerkers van het lokale jeugd- en jongerenwerk.

De meisjes voelden zich erg ongemakkelijk bij de mannen, die volgens de ouders van de kinderen ook een foto wilde maken. De familie van de kinderen heeft meteen de politie ingeschakeld. Ook is er een oproep op Facebook geplaatst.

Een van onze verslaggevers heeft vanmorgen gesproken met de bewuste jongerenwerker die de meisjes heeft aangesproken. Hij zegt dat het verhaal van de meiden niet helemaal klopt. Hij zal dat vandaag ook uitleggen aan de politiechef van Pijnacker-Nootdorp en desgewenst aan de ouders van de meisjes en de kinderen zelf, laat hij weten.

"Ik ben samen met een collega op de meisjes - die nogal melig waren - afgestapt en zei: 'Ha meiden'. Iemand in het groepje zei toen: 'Vinden jullie ons leuke meiden?' Ik zei meteen: 'Dat zou een beetje raar zijn, maar willen jullie een flyer?" Hij erkent wel dat hij gevraagd heeft om een foto te maken ter promotie van het feest. "Ik heb gevraagd of ze de flyer omhoog konden houden voor de foto, meer niet". Hij begrijpt niets van alle commotie en zegt dit in zijn hele loopbaan nog nooit te hebben meegemaakt. "Ik had zelfs mijn herkenbare jas van het jongerenwerk aan", besluit hij een beetje ontdaan.

Update 13.19 uur
Jongerenwerker meldt dat er een goed gesprek is geweest met alle betrokken personen. Het betrof een misverstand en is uitgesproken, zo laat hij weten.

man3

flyer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant