Afbeelding

Familie meerkoet in nood door berg kroos

Actueel 1.317 keer gelezen

Delfgauw - De vaart aan de Delftsestraatweg in Delfgauw ligt helemaal onder het kroos. Een bewoner van de weg luidt de noodklok, want de vogels zijn in gevaar, zo zegt hij.

"De vaart zit helemaal onder het kroos. Dit is normaal voor de tijd van het jaar, maar nu is het zo dik dat eenden, fuuten en meerkoeten er niet meer doorheen kunnen zwemmen. Ze kunnen dus ook niet meer duiken naar voedsel. De meeste beesten zijn verhuisd naar een gedeelte zonder kroos, maar tegenover mijn huis zit een nest met een jonge meerkoet. De ouders zijn wanhopig op zoek naar voedsel", vertelt hij.

"Het wordt elke dag erger want de meerkoeten steken nu ook de Delftsestraatweg over op zoek naar voedsel. Ik heb het Hoogheemraadschap Delfland gebeld en het doorgegeven, maar die sturen eerst een inspecteur om poolshoogte te nemen en moeten daarna gaan inplannen. Mogelijk is het dan al te laat voor de jonge meerkoet", benadrukt hij.

Een woordvoerster van Delfland meldt desgevraagd aan Telstar Online dat men de urgentie van de melding nogmaals onder de aandacht zal brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant