Julio en collega Joël in de hockeyhoek.
Julio en collega Joël in de hockeyhoek.

Sport 2000 Nootdorp: sportief én professioneel 

Algemeen 1.202 keer gelezen

Sport 2000 Nootdorp is niet weg te denken uit winkelcentrum Parade. Al meer dan tien jaar staat deze franchisewinkel hoog genoteerd bij sportminnend Nootdorp en omstreken. Eigenaar Frans Walraven werkt met een deskundig en gemotiveerd team dat onder leiding staat van Julio Gomes. 

Grappig gegeven is dat de medewerkers – onder wie ook twee vrouwen – uit meerdere sporten afkomstig zijn. Ze komen veelal 'uit de buurt' en werken doorgaans al vrij lang in de winkel. Dat is goed voor de kennis en ervaring van de medewerkers en ook voor het vertrouwen en de herkenbaarheid. Sport 2000 Nootdorp is in alle sporten thuis maar op het gebied van voetbal, hockey, fitness en running heeft de ruime winkel een totaalpakket. Dat zijn in Nootdorp en omgeving veel beoefende sporten. De winkel heeft ook goede contacten met het lokale sportverenigingsleven. HC Pijnacker, HC Ypenburg, de voetbalverenigingen; ze komen allemaal regelmatig langs bij Sport 2000 Nootdorp. 

Het feit dat het een franchisewinkel is met een eigenaar en dus niet een filiaalhouder maakt het allemaal veel dynamischer en flexibeler qua gerichte inkoop en het snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen in relatie tot de vraag vanuit de klant/bezoeker. In veel sporten is er sprake van voortdurende innovatie en productvernieuwing. En dan gaat het om van alles: schoeisel, kleding en speelmateriaal. Een hockeystick is niet zo maar een stuk hout.  Daar zit een enorm verhaal achter. Daarnaast zijn er ook modegrillen en hypes, zoals de sneakers, sportieve gympen waar vooral jonge mensen gewoon mee over straat lopen. "Wij hebben dan vooral de sportieve merken", zegt Julio. 

Julio ziet ook een ontwikkeling dat mensen als het ware terug komen van internet omdat ze daar door de informatiestroombomen het bos niet meer zien. Ze kiezen dan liever voor het deskundige advies van de medewerkers van Sport 2000 Nootdorp die echt de informatie geven waar het op aan komt. "De stelregel is hier dat we op iedere vraag een antwoord hebben. Nieuwe medewerkers of jonge mensen die hier stagelopen, zullen er altijd een medewerker bij halen als ze het antwoord zelf niet weten. Dat uitgangspunt is heilig voor ons. Dat is ook van belang omdat je in alle sporten ziet dat materiaal en kleding steeds technischer worden."

Kwaliteit in product en advies staat daarom buiten kijf bij Sport 2000 Nootdorp, waar het eind augustus en in september weer storm gaat lopen omdat dan alle sporten en sporters weer van start gaan na de vakantie. Maar ook door de zomer heen is de winkel paraat. Ook op internet en op de Facebookpagina die up to date wordt bijgehouden. 

Sport 2000 Nootdorp 
Korte Baan 9 tot en met 13
2632 GL Nootdorp 
015 – 36 40 640 
info@sport2000nootdorp.nl
www.sport2000nootdorp.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant