Foto: Paulien de Koning
Foto: Paulien de Koning

Dutch Buitenzorg van outsider naar favoriet

Actueel 732 keer gelezen

Krijgt de kortebaan in Nootdorp net zo'n verrassende winnaar als vorig jaar? Toen was het Dutch Buitenzorg die tot ieders verbazing de nationale titel opeiste. Op dinsdag 8 augustus staat de editie van 2017 gepland op De Poort. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Wanneer Dutch Buitenzorg opnieuw zegeviert, zal het geen surprise zijn. De ruin uit de stal van Frans van der Blonk heeft na het Nederlands Kampioenschap vorig jaar in Nootdorp bewezen geen eendagsvlieg te zien. Twee dagen later won hij ook op de Breestraat in Beverwijk. Ook in het nieuwe seizoen is Dutch Buitenzorg op dreef. Hij won in Assendelft en werd tweede in Wognum.
Lokale favorieten

De lokale favorieten behoren tot zijn belangrijkste concurrenten. Trainer Aad Pools zal met de paarden van Stal Arctic uit Nootdorp goed vertegenwoordigd zijn. Sammarco, Contador en Open Access moeten in staat zijn om tot de beslissende fase mee te doen. Ook Stal de Groningers komt traditiegetrouw met meerdere paarden naar De Poort. Liefhebber Michel Roggen won dit seizoen al vier kortebanen met zijn paarden. Onder andere Jagger Broline, Fuggedaboutit, Barbert, Diesel Scott en Player Simoni zijn bij deelname kansrijk.

Deelnemers
De kortebaan Nootdorp biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op vrijdag 4 augustus. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator. 

De 'paardendag' in Nootdorp wordt afgetrapt rondom winkelcentrum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond). Hier vindt van 10.30 uur tot 12.00 uur de traditionele ponybrunch plaats. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaannootdorp.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant