Paul van Polanen dupliceert een sleutel.
Paul van Polanen dupliceert een sleutel.

The Shiny Shoe: voor sleutels, schoenen en zeil

Algemeen 1.658 keer gelezen

Alweer dertien jaar is Paul van Polanen in De Parade actief met zijn winkel 'The Shiny Shoe', de glimmende schoen. De naam verwijst naar een van de onderdelen van zijn winkel die te vinden is in een 'kiosk' aan de Zilveren Zweep, bij de entree van het winkelcentrum aan de zijde van de tramlijn.

Paul van Polanen is een manus van alles. Hij had ooit een eigen aannemersbedrijf en kan zo je hele huis verbouwen. Het was in zijn ogen een prachtig vak. Hij is afgeknapt op het betaalgedrag van veel mensen. "Zo jammer. Ik had een goede boterham maar als ze je niet betalen, dan blijft er geen kruimel van over."

Zijn eigenlijke beroep is meubelmaker, maar in dat vak heeft Paul maar acht maanden in gewerkt. Paul kon er zijn creativiteit niet in kwijt omdat meubelfabricage al snel na zijn opleiding fabriekswerk werd.

Schoenen repareren kan hij ook en dus begon hij in Nootdorp The Shiny Shoe. Hij had ook in zijn woonplaats Leiden zo'n winkeltje kunnen beginnen, maar dan had hij iedere dag zijn vrouw om zich heen gehad. "Ik bedoel dat niet negatief, maar het is goed dat je elkaar niet te veel voor de voeten loopt."

Naast schoenreparatie is sleutelduplicatie een belangrijk onderdeel van het werk. Geen sleutel zo gek of zo krom, of Paul maakt er een kopie van. Ook voor het dupliceren van fietssleutels kun je bij hem terecht. Het is een kwestie van klaar terwijl je wacht of je doet even een boodschapje en keert dan bij hem terug om het resultaat op te halen.

Sinds het vertrek van Tafelgeheimen, de vroegere 'overbuurvrouw' van The Shiny Shoe verkoopt Paul van Polanen ook tafelzeil in soorten en maten. De sortering staat deze Pinksterzaterdag buiten uitgestald. Ook voor accessoires bij schoenen kun je bij hem terecht. The Shiny Shoe is zes dagen per week open: van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur.

The Shiny Shoe
Zilveren Zweep 4
2632 GP Nootdorp
015 – 380 7257

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant