Patrick en Koen van Opzeeland slaan de handen ineen tijdens de Open Dag. Rechts: Marco Nederlof, bedrijfsleider bij 24/7 Watersnijden.
Patrick en Koen van Opzeeland slaan de handen ineen tijdens de Open Dag. Rechts: Marco Nederlof, bedrijfsleider bij 24/7 Watersnijden.
Donderdag 15 juni

24/7 Watersnijden houdt open dag

Algemeen 1.593 keer gelezen

De OBS Groep uit Pijnacker-Nootdorp is al jaren een begrip. Grondlegger Oscar van Buijtene en zijn manschappen worden internationaal ingeschakeld voor het snijden van staal, RVS en aluminium. Dat doet men allang niet meer met een zaag, maar onder hoge druk met water en zand.

Marco Nederlof is bedrijfsleider bij 24/7 Watersnijden aan de Weteringweg in Pijnacker. Dit bedrijf valt onder de vleugels van de OBS Groep. "OBS vindt zijn oorsprong in Nootdorp, verhuisde in 2011 naar Bergschenhoek, maar is inmiddels sinds 2015 weer neergestreken en hélemaal gesetteld in Pijnacker", vertelt Marco.

4600 bar
Het snijden met water en zand, maar niet op de laatste plaats de expertise en service bij 24/7 Watersnijden, zorgt ervoor dat heel veel machinebouwbedrijven, voedingsmiddelenproducenten en constructiebedrijven, de weg naar het bedrijf weten te vinden. "We hebben sinds kort dan ook een tweede snijder in gebruik", zegt Marco. "We kunnen nu onder 4600 bar snijden tot wel 165 millimeter." Het zand wordt geïmporteerd uit onder anderen India, China en Australië.

Taart
Overigens wordt het snijden met water al langer in den landen gebruikt. Bij 24/7 Watersnijden houdt men het bij metalen, maar ook HEMA-taarten en de gleuven in afbakstokbrood worden (uit)gesneden met water. "Het is een geweldige techniek", vindt Marco. "Vroeger moest je letterlijk zagen. Dit werkt niet alleen veel sneller, maar ook nauwkeuriger. Zeg maar gerust precies."

Steve Jobs
Momenteel snijdt 24/7 Watersnijden onderdelen voor reuzenraden. Dit geeft wel aan hoe specialistisch het bedrijf is. "Daar hangen heel wat specificaties aan vast", bevestigt Marco. Ook snijdt 24/7 Watersnijden veel voor de offshore. "De jachthaven waar wij onder meer aan leveren heeft ook het jacht van Steve Jobs gemaakt", zegt Marco trotst. Het moge duidelijk zijn dat men internationaal vertrouwen heeft in het lokale bedrijf.

Open dag
Donderdag 15 juni 2017 zet 24/7 Watersnijden (samen met Opzeeland Techniek) de deuren open voor het bedrijfsleven, geïnteresseerden en nieuwsgierigen met een hart voor techniek. Iedereen is van 12.00 tot en met 18.00 welkom aan de Weteringweg 1A in Pijnacker.


Demonstraties
Op het terrein bij 24/7 Watersnijden worden demonstraties gehouden in samenwerking met Van Opzeeland Techniek. Onder meer Facom, A-merk in gereedschap. Rhodius, slijpmiddelen. Fein, Duits kwaliteits gereedschap en Metal work, pneumatische componenten zijn aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant