Mirjam in haar best bijzondere Jurkjeswinkel.
Mirjam in haar best bijzondere Jurkjeswinkel.

De Jurkjeswinkel is een schot in de roos

Algemeen 3.532 keer gelezen

Veertien jaar was ze secretaresse ergens op kantoor. Twee jaar zorgde ze voor haar vader die ernstig ziek was en in juni vorig jaar is overleden. Mirjam Raggers uit Ypenburg was het kantoor helemaal zat en lag 's nachts te piekeren over wat ze dan wel wilde. Ineens was daar het gouden idee: een winkel die helemaal gespecialiseerd is in jurken en jurkjes voor alle typen vrouwen vanaf plusminus dertig jaar.

Vanaf december vorig is De Jurkjeswinkel te vinden aan de Korte Baan 26 in de Parade, in het pand waar voorheen een belwinkel zat. In deze modestraat met aan de overkant onder meer Shoeby en Smit Mode hoort De Jurkjeswinkel er al helemaal bij.

Mirjam heeft het geweldig naar haar zin in haar nieuwe vak dat ze zich snel eigen heeft gemaakt. "Ik was helemaal geen modekenner, maar door ermee bezig te zijn word je dat heel snel. Het is allemaal niet zo vreselijk moeilijk. Het is ontzettend leuk om iedere twee weken naar het World Fashion Center in Amsterdam te gaan en daar leuke nieuwe jurken in te kopen. Zo zorg ik er voor dat de collectie steeds weer nieuwe dingen te bieden heeft."

Terwijl Mirjam haar verhaal doet, komen er diverse klanten binnenlopen die geconcentreerd maar ontspannen in de rekken gaan snuffelen. Daar hangen sinds kort ook 'jumpsuits'. "Dat kan eigenlijk niet als je zaak De Jurkjeswinkel heet, maar de klanten stellen het erg op prijs", zegt Mirjam.

Ze heeft voor iedereen iets te bieden, gewoon om lekker luchtig de zomer door te komen maar ook voor uiteenlopende gelegenheden, voor een bruiloft maar ook voor een begrafenis. Qua vorm en kleur heeft ze geen uitgesproken voorkeur: de collectie is heel divers. "Ik koop in wat ikzelf leuk vind en wat de klanten leuk vinden. Daarbij koop ik van alles niet te veel in, zodat het bijzonder blijft wat mensen hier kopen en dragen."

Voor de hele collectie geldt dat het heel betaalbaar is: onder de vijftig euro. Mirjam heeft er bewust voor gekozen de winkel laagdrempelig te houden, zodat er steeds veel aanloop is van vrouwen die even willen snuffelen. Mannen komen ook wel de winkel binnen maar dan vooral om een jurkcadeaubon voor vrouw of vriendin te kopen of voor een stukje in de Telstar/Eendracht.

Intussen is De Jurkjeswinkel al zes dagen per week open. Op de maandag alleen 's middags en op de andere dagen van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Intussen heeft Mirjam al een medewerkster aangenomen voor de drukke dagen. "Ik vind het heerlijk werk, vooral ook door de contacten met de mensen. Ik kan mijn creativiteit er goed in kwijt. Maar thuis heb ik ook nog een gezin met man en twee kinderen van elf en tweeëntwintig. Het is even zoeken naar het goede evenwicht", zegt Mirjam die tot slot zegt dat er binnenkort een Facebookpagina en een site de lucht in gaan.

De Jurkjeswinkel
Korte Baan 26
2632 GK Nootdorp
mirjam@dejurkjeswinkel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant