Mike Hollenberg schoot vanaf een meter of 25 de winnende binnen. (Foto: Sander de Hollander)

SV Nootdorp dichter bij hoofdklasse dan ooit

Sport 1.149 keer gelezen

Nootdorp - De hoofdklasse lonkt voor SV Nootdorp. Een tweeluik met de amateurs van Volendam is de laatste horde.

De formatie van Dick Boereboom zette gisteravond hoofdklasser VV Sliedrecht met 2-1 aan de kant. SV Nootdorp moest gisteren winnen om nog zicht te houden op de hoofdklasse. Beide ploegen wonnen eerder met flinke cijfers van VV Montfoort, maar Sliedrecht was daarin net ietsje gelukkiger.

De opkomst was mooi. Supporters hadden er flink werk van gemaakt, met geelzwarte rookbommen en vuurfakkels. De eerste helft was Sliedrecht de betere ploeg, alhoewel Nootdorp na één minuut al op voorsprong had kunnen komen via Marcley Manuela. De ruststand bleef echter steken op 0-0. Na rust was het snel raak. In de kluts kon Sliedrecht-speler Sjoerd van der Waal optimaal profiteren. Nootdorp werd na die teleurstellende goal strijdlustiger en ging vol in de aanval. Met resultaat, want in de 64e minuut schoot Marcley Manuela de gelijkmaker binnen. Nootdorp ging steeds beter spelen. Zeven minuten later was het Mike Hollenberg die de bal vanaf een meter of 25 snoeihard in de kruising joeg, met grote ontlading tot gevolg. De Nootdorpers kwamen de resterende tijd, inclusief zeven minuten extra speeltijd, zonder schade door.

SV Nootdorp mag zich nu opmaken voor RKAV Volendam. Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd, uit in Volendam. Zaterdag 3 juni is de thuiswedstrijd op sportpark 's-Gravenhout.