Afbeelding
Foto: Martijn Mastenbroek

Pannatoernooi voor nieuwkomers en vaste bewoners Delfgauw

Algemeen 640 keer gelezen

Delfgauw - Als je net in een nieuwe buurt komt wonen, is het prettig om andere buurtbewoners te leren kennen. Zo ontstond het idee van Kerk Delfgauw om voor nieuwe dorpsbewoners van Delfgauw iets te doen om zich sneller thuis te voelen in hun nieuwe woonplaats: een panna toernooi.

Hiermee richt Kerk Delfgauw zich opnieuw naar buiten, op de samenleving. De Top 2000 die door de dominee wordt georganiseerd, was daar al een mooi voorbeeld van en ook de deelname van de kerk aan een Delfgauwevenement van de gemeente (Jouw Delfgauw). De jonge dominee Robert Stigter en zijn mensen kregen toen zelfs de originaliteitsprijs voor een voetwashappening. Zoals Jezus in de Bijbel nederig de voeten van mensen gaat wassen, kon je op die zondag je zweetkakkies laten cleanen.

Panna
Nu gaat de kerk een heus pannatoernooi opzetten. Panna is: de tegenstander voetballend door de benen proberen te spelen. Je speelt het twee tegen twee op een klein veldje. Dat veldje wordt uitgezet op het plein voor De Kiezel en het appartementencomplex voor ouderen tegenover winkelcentrum Emerald.

Iedereen vanaf veertien jaar kan zich aanmelden via ondergenoemde Faceboopagina. De bedoeling is dat ieder tweekoppig team bestaat uit een vaste inwoner en een nieuwe inwoner van Delfgauw. Zo leren 'ze' elkaar meteen beter kennen. Met medewerking van Vluchtelingenbegeleiding van Participe, worden statushouders persoonlijk uitgenodigd.

Delfgauw Panna wordt gehouden op zaterdag 20 mei. 's Morgens wordt het veld uitgezet en kun je vrij spelen. Wereldkampioen Panna groundmoves Jackson laat rond 12.30 uur eerst een leuke demonstratie zien hoe panna werkt door de dominee een paar keer onverbiddelijk door de benen te spelen en dan kan het spektakel beginnen. Wethouder José van Egmond verricht de prijsuitreiking. Ook verder ondersteunt de gemeente het evenement van harte via wijkmanager Peter van der Sman. Aanmelden kan via Facebook.com/pannaunitedDelfgauw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant