Foto: Rosa Timmer/Facebook
Foto: Rosa Timmer/Facebook

Rosa Timmer jaloers op fucking Pijnacker-Nootdorp

Algemeen 3.268 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Columniste Rosa Timmer vraagt zich vandaag in Het Dagblad van Het Noorden af wat de overeenkomst is tussen de volgende gemeenten? Smallingerland, Utrecht, Winsum, Pijnacker-Nootdorp, Assen, Hoogeveen, Amsterdam, Aa en Hunze en Borger-Odoorn?

"Wij hebben een goede vriend gevraagd om ons te trouwen. Als ambtenaar voor één dag. Overdonderd nam hij twee weken om erover na te denken. Het hart klopte mij steeds harder in de keel, de procedure om hem te laten benoemen neemt zo vier maanden in beslag. Net op tijd kwam er witte rook: hij wilde het graag doen. Ik kon wel janken van geluk", zo schrijft ze. 

"Dus ik in regelstand. Alsof ik nog een andere stand heb tegenwoordig. Op allerlei sites heb ik gelezen hoe het moet. Een verzoekschrift, een verklaring omtrent gedrag aanvragen en dan een sloot geld betalen voor de benoeming. Op de website van de gemeente Groningen kan ik de procedure niet vinden, dus ik bel. ,,Nee mevrouw dat kan niet in Groningen.'' Hart staat stil. ,,Pardon?'' De vriendelijke jongeman zegt: ,,Je kunt wel naar Winsum.'' En naar Smallingerland, Amsterdam, Aa en Hunze, Borger-Odoorn en fucking Pijnacker-Nootdorp. Het kan overal, in elk krimpdorp. Behalve in Groningen", schrijft ze verder. Lees hier de volledige column.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant