Nico Velthoven: juwelier van huis uit en al dertig jaar lederwarenman! 
Nico Velthoven: juwelier van huis uit en al dertig jaar lederwarenman! 

Nico Velthoven Lederwaren is een echte speciaalzaak 

Algemeen 2.178 keer gelezen

Koffers van Samsonite en diverse andere merken. Rugtassen van Eastpak en Dakine. Leren tassen van Castelijn & Beerens. Tassen van Cowboysbag, Legend en niet te vergeten van My Paper Bag en Guess. Nico Velthoven Lederwaren heeft het allemaal in huis.

Sinds het prille begin zijn Nico en Wilma Velthoven gevestigd in Winkelcentrum Parade. "Er lag nog zand en het straten was nog in volle gang, toen we hier in 2003 open gingen", aldus de 61-jarige Nico die al dertig jaar in het lederwarenvak zit.
Van oudsher is hij nota bene juwelier/goudsmid. Keurig opgeleid en gediplomeerd in Schoonhoven waar de vakopleiding zit. "Ik werkte in De Hoven in Delft bij een juwelier, toen ik de kans kreeg om een lederwarenwinkel te beginnen. Intussen zijn we dertig jaar verder en hebben we die winkel nog. We zijn nu wel bezig om in Delft de zaak van de hand te doen. De bedoeling is dat we hier in Nootdorp gewoon doorgaan."

Zoals gezegd: Nico is 61 en sinds begin dit jaar zijn hij en zijn echtgenote Wilma opa en oma van kleinzoon Ivo. Dat geeft zo'n leuke nieuwe dimensie aan hun energieke leven dat ze steeds meer gaan beseffen dat er nog zo veel andere leuke dingen in het leven zijn. "Niet dat ik met tegenzin naar mijn werk ga. Juist niet. Nooit! Het is een geweldig vak. De omgang met zo veel verschillende mensen is het mooiste en we hebben een prachtig product. We gaan altijd voor kwaliteit en optimale service. En dan blijkt dus dat je met die elementen anno 2017 nog steeds zo'n speciaalzaak op een goede manier kunt exploiteren. We mogen helemaal niet klagen", aldus Nico Velthoven.  

"Tja, waarom ik destijds de switch heb gemaakt van de juwelen naar de lederwaren? Laat ik voorop stellen dat ik het juweliersvak nog steeds prachtig vind. De lederwaren, dat was op dat moment een gat in de markt, vandaar. Het heeft er ook mee te maken dat ik van huis uit een handelsfamilie kom en wat je dan verkoopt, is niet zo belangrijk."

Nico wijst tot slot nog op het merk X-Works en op Secrid, een pashoudertje dat anti-skimbescherming biedt aan je bankpassen. "De makers zitten in Den Haag en hebben een mooi product in de markt gezet. Is veel vraag naar!" Nog nooit kennisgemaakt met Nico en Wilma Velthoven en hun service? Loop er eens binnen. Je wordt gastvrij en enthousiast ontvangen, temidden tal van mooie spullen. 

Nico Velthoven Lederwaren 
Korte Baan 18
2632 GK Nootdorp 
015 – 256 7392

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant