Afbeelding

Achthonderd woningen extra

Actueel 1.898 keer gelezen

De gekte op de woningmarkt neemt ongekende vormen aan. Het zou nooit meer worden zoals het geweest was, maar in no time zijn de prijzen van koopwoningen weer bijna terug op het 'hoogste niveau' van net voor de crisis die najaar 2008 begon.

Makelaars hebben nog maar één probleem: te weinig woningen in de verkoop. Onderzoek van de gemeente Pijnacker-Nootdorp toont aan dat er voor 2025 nog eens 800 woningen gebouwd moeten worden boven de 2400 die al in de planning stonden. Zo gaat Pijnacker-Nootdorp rap richting 60.000 inwoners. Aanstaand weekend is de jaarlijkse Woonbeurs in de feesttent van de Oranjevereniging op het Raadhuisplein.

Er wordt een grote toeloop verwacht bij dit evenement dat de gemeente samen met allerlei marktpartijen organiseert. De gemeente heeft intussen diverse onderzoeken laten doen en de conclusie is dat 'we' het niet redden met het snel volbouwen van de huidige woonwijken in aanbouw Keijzershof en Ackerswoude. Het zogenoemde Tuindersgebied aan weerszijden van de Tuindersweg – tussen de Overgauw en de Europalaan – wordt naar voren gehaald. En ook de zogenoemde Scheg: dat is nu nog glas en gras tussen de spoorlijn en de Vlielandseweg, niet ver van het Molenpad. Nog voor 2020 wil de gemeente deze gebieden gaan ontwikkelen en vervolgens ook de locaties Stanislas 1 en 2 langs de Meidoornlaan waar voorheen de scholen stonden.

De grootste zorg heeft de gemeente over het tekort aan sociale woningen. Dat is ongeveer een kwart van de behoefte. De woningcorporaties hebben de laatste jaren geen woningen gebouwd maar juist verkocht. Vestia en Rondom Wonen willen er eigenlijk nog 650 verkopen maar de gemeente vindt dat geen goed plan en wil samen met deze corporaties juist bevorderen dat ze weer sociale huurwoningen gaan bouwen, te beginnen bij de Thorbeckelaan in Pijnacker-Noord en bij het scholencomplex in Keijzershof in Pijnacker-Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant