Cas van der Harst keept hier ook tegen koploper Atomium een prima wedstrijd (foto Mieke van Veen)
Cas van der Harst keept hier ook tegen koploper Atomium een prima wedstrijd (foto Mieke van Veen)

Handbalselecties blijven in tweede divisie

Sport 718 keer gelezen

Dames 1 van Oliveo Handbal beleefde een spannend laatste speelweekend in het zaalseizoen. Door eerdere winst op mededegradatiekandidaat VHC en een uitstekende wedstrijd tegen AES uit Arnhem stond Oliveo net buiten de gevarenzone op de tiende plaats.

DS1 speelde zondag 2 april de laatste zaalwedstrijd in Amsterdam tegen de nummer 3, VOC 2. Met rust was het 22-7. Ook de tweede helft was VOC veel te sterk en met 49-14 hield Oliveo de tegenstander net van de vijftig treffers af.

Belangrijker voor Oliveo was echter dat zowel MHV als VHC ook hun laatste wedstrijden verloren en degraderen. Oliveo eindigt dus op de tiende plaats en heeft zich als debutant knap weten te handhaven in de tweede divisie. Ondanks het soms tegenvallende spel liet het team van coach André de Waal regelmatig zien dat het thuishoort op dit niveau en dat er voldoende perspectief is het komend seizoen de nodige stappen te maken.

Handbalheren in de middenmoot
Heren 1 speelde zaterdag tegen White Demons/Tachos dat alles op alles zette om niet te degraderen. Het team van Edwin Hofland had de zinnen gezet op een plaatsje hoger in de competitie. De wedstrijd ging eerst gelijk op. Cas van der Harst stond prima te keepen. Met rust was het 14-16. De tweede helft was Oliveo niet scherp genoeg; White Demons kwam sterk terug en won met 32-24. Maar liefst acht spelers van Oliveo hadden doel getroffen. Het team van coach Edwin Hofland is uiteindelijk op een mooie middenpositie in de tweede divisie beland.

Handbalclinics
Op de zaterdagen 15 en 22 april en 13 en 20 mei zijn basisschoolkinderen weer van harte welkom bij Oliveo Handbal om kennis te maken met de leuke handbalsport. De clinics worden gegeven van 10.00 -11.00 uur. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant