Belangrijke rol voor Manon Ballings met 5 treffers. (foto: Nicoline de Bakker)

Avanti houdt route naar Korfbal League open

Sport 709 keer gelezen

Pijnacker - Na een overwinning op DSC uit Eindhoven maken de korfballers van Avanti nog steeds kans op promotie naar de Korfbal League.  In een zeer spannende wedstrijd op woensdagavond in een met 700 toeschouwers volgepakte Viergang sloeg Avanti wederom in de slotfase toe.

Na een ruststand van 10-10 pakte DSC na 10 minuten in de tweede helft een 13-15 voorsprong. Maar met wederom een zeer sterke eindsprint wist Avanti onder aanvoering van Manon Ballings en Rick vd Blink de wedstrijd weer om te buigen naar een 23-20 eindstand.

Primeur was  de Livestream vanuit de Viergang die door maar liefst 3000 mensen bekeken werd.  Dit geeft aan hoeveel korfbal in Pijnacker momenteel  leeft. Komende zaterdag  1 april de return in Eindhoven.  Bij winst wordt Avanti de eerste sportploeg in Pijnacker die op het hoogste niveau in Nederland gaat acteren.  De eventuele derde beslissende wedstrijd is woensdagavond 5 april in de Viergang.

Doelpunten: Manon Ballings en Rick vd Blink (5) , Jordi van Zuidam (3) , Thomas Reijgersberg, Nikki van Trigt, Sijmen vd Bergh, Stefan Hogervorst (2) , Sophie Donkervoort en Nikki Klijn.