Het team van De Helm nodigt iedereen uit om komend weekend de licht verbouwde winkel te komen bekijken.
Het team van De Helm nodigt iedereen uit om komend weekend de licht verbouwde winkel te komen bekijken.

Feest bij verbouwde Slijterij De Helm

Algemeen 459 keer gelezen

ADVERTENTIE - Het hele weekend van 1 en 2 april is het feest bij Slijterij en Wijnhandel De Helm. Al meer dan vijftig jaar is deze altijd gezellige en meer dan ruim gesorteerde slijterij gevestigd aan de Kerkweg. In al die jaren hebben er steeds weer verbouwingen en uitbreidingen plaatsgevonden.

Eigenaren Rob en Marian Kouwenhoven hebben de afgelopen weken de tot nu toe laatste verbouwing meegemaakt. Ze zaten er vorige week nog middenin, maar dit weekend is het klaar! Een muur in het achterste deel is weggehaald en een extra kast met fijne dranken én de  heerlijke smeerseltjes en dressings van het merk Smaakgeheimen is geplaatst. 

Smaakgeheimen
Smaakgeheimen zijn bij een groot deel van de Pijnackerse bevolking nog bekend van Groentejuwelier André Paap. Rob en Marian zijn er nu mee verder gegaan. Het gaat om heerlijke dressings en smeerseltjes voor op toastjes en wat je maar wilt. Ideaal als aanvulling op leuke cadeauverpakkingen met bijvoorbeeld wijn of port, toast, tortillachips en een pittig Reypenaarkaasje. Er is ook een speciale 'bierdip' voor bij een gewoon pilsje of een van de bijzondere biertjes van bijvoorbeeld brouwerij De Kompaen uit Den Haag en Kaapse Brouwers en Brouwers Noord uit Rotterdam. "We hadden al Brix chocolade, heerlijke chocola met een hoog cacaogehalte, als combinatie met wijn. Maar nu kunnen we ook de mensen die van hartig houden gelukkig maken", vertelt Rob in de ruimte die op het moment van het interview nog niet helemaal gereed is, maar waar al wel het op maat gemaakte kantoortje naar achteren verplaatst is. Dit weekend moet alles helemaal klaar zijn.

Oude buitenmuur
"Tijdens de verbouwing stuitten we op iets heel bijzonders. De muur die we hebben laten weghalen, bleek de buitenmuur te zijn van wat heel lang geleden het pand van schilder Van der Salm was. Dat betekent overigens dat we één balk moeten laten staan om de boel niet te laten instorten. Maar wat heel leuk was, was dat er een metalen raamkozijn tevoorschijn kwam. Die laten we bij Bitter helemaal opknappen en dan komt dat voor het kantoortje, om het nostalgische gevoel van het pand vast te houden. Wat we ook gaan doen is een nieuwe proef/overlegtafel neerzetten. Een iets smallere. Zodat het duidelijker is dat de winkel niet ophoudt hier in het midden, maar helemaal doorloopt naar achteren. Mensen vragen wel eens voorzichtig of ze hier wel door mogen lopen, maar het hele stuk van de Kerkweg tot aan de parkeerplaats aan het Spaerwoude, is winkel! Die parkeerplaats hierachter is overigens ideaal en je kunt bij ons altijd achterom binnenkomen", lacht Rob.

Proeven
Dit weekend kan iedereen de verbouwde winkel komen bewonderen en tegelijkertijd aan een proeverij deelnemen. Zaterdag staan er de hele dag verschillende prosecco's, gin-tonics - dé hit van de afgelopen zomers -, limoncello en acht verschillende whisky's te wachten om gedronken te worden. Zondagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur een grootste wijnproeverij. Daarbij komen zestig verschillende wijnen op tafel en zijn de producten van Smaakgeheimen te proeven. Niet te versmaden!

De Helm heeft overigens wel zevenhonderd verschillende whisky's en whiskey's op voorraad, in letterlijk iedere prijsklasse. Altijd de moeite waard om eens te neuzen in de whiskywand. "Via onze Facebookpagina bieden we nu elke week iets bijzonders aan. Whisky's van een heel gelimiteerde oplage, waar we er maar twee of drie van hebben. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar er zijn ook klanten die die whisky's als belegging kopen. En mocht de waarde daarvan ooit dalen, dan heb je in tegenstelling tot aandelen, toch nog een fijne whisky om op te drinken", lacht Rob tenslotte.

'De Helm' Slijterij en Wijnhandel
Kerkweg 18
2641GD Pijnacker 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant