Avanti-legioen was massaal en hoorbaar aanwezig in Papendrecht.
Avanti-legioen was massaal en hoorbaar aanwezig in Papendrecht.

Avanti verliest finale en krijgt herkansing

Sport 178 keer gelezen

Papendrecht - Korfbalvereniging Avanti heeft onder toeziend oog van burgermeester Francisca Ravestein de Hoofdklasse-finale verloren van KCC/SO natural uit Capelle aan den IJssel. Het aanvallend rendement van KCC was deze wedstrijd vele malen hoger. Gevolg was dat Avanti met de rust al met 7-16 achterstond en uiteindelijk met 20-31 zou verliezen.

In een kolkende sporthal in Papendrecht maakte beide supporterslegioenen er een ware happening van. Tweeduizend toeschouwers waren getuige van deze finale in de Hoofdklasse, die binnen twee dagen volledig uitverkocht was. Waar Avanti de laatste wedstrijden steeds sterk terugkwam na een achterstand, lukte het de ploeg van Erwin van der Putten deze zaterdag niet. Avanti had meer kansen en meer rebound, maar kwam met een 18% scoringspercentage duidelijk tekort. Want KCC was met een 30% scoringspercentage oppermachtig.

KCC promoveert door deze winst naar de Korfballeague, het allerhoogste niveau in Nederland. Voor Avanti wacht nog een herkansing. In een "best of three" serie speelt zij tegen de nummer 9 van de Korfballeague om het resterende ticket wat recht geeft om volgend seizoen Korfballeague te spelen. Woensdag 29 maart om 20.30 uur is de eerste wedstrijd in sporthal De Viergang tegen DSC uit Eindhoven. Zaterdag 1 april wacht de tweede wedstrijd in Eindhoven.

Doelpunten: Rick van den Blink (7), Thomas Reijgersberg (4), Stefan Hogervorst (3), Jordi van Zuidam (2), Sijmen van den Bergh (2), Nikki Klijn en Nikki van Trigt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant