Afbeelding

Spannend potje voetbal DSVP

Sport 309 keer gelezen

Pijnacker - Afgekeurd doelpunt, strafschop gemist, lat en... net niet. Dat zijn de trefwoorden van dit verslag voor DSVP. In de eerste minuut was het al bijna raak voor DSVP, maar helaas de bal verdween net over het doel.  De volgende kans was een corner voor Excelsior, deze verdween wel in het doel,1-0.

De laatste verdediger van Excelsior kon deze corner staande in de "vijf meter" frank en vrij inkoppen. DSVP kreeg voldoende mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dit lukte in 43e minuut, een steekbal naar Nick Jense die vrij kwam voor de Excelsior keeper plaatste de bal in het dak van het doel. De scheidsrechter zag echter de assistent scheidsrechter met zijn vlag omhoog staan en nadat hij hem geraadpleegd had, was de verklaring: "Hij had een goed verhaal". Afgekeurd dus, wat leidde tot de 1-0 ruststand. Na de pauze ging DSVP verder met kansen creëren en de ballen net naast of net over schieten. In de 60e minuut wordt er hands gemaakt door een verdediger van Excelsior in de 16 meter. De Scheidsrechter wijst naar de stip, strafschop.  Nick Jense gaat achter bal staan maar de strafschop wordt gestopt door de keeper.  Vijf minuten later lijkt de wedstrijd beslist uit een counter maakt Excelsior de 2-0.

Toch komt de spanning terug. Uit een scrimmage beland de bal voor de voeten van Chris van Egmond en deze stelt Hozan Hussaini in staat om de 2-1 te maken. Nog komen er meer mogelijkheden voor DSVP.  In een duel net buiten de zestien maakt de keeper van Excelsior hands. Een rode kaart dus Excelsior met 10 man en een vrije trap voor DSVP ook gaat een veldspeler van Excelsior in het doel. De vrije trap die daarop volgde belandde simpelweg in de handen van deze keeper. Met nog 5 minuten (2 minuten blessuretijd) trachtte DSVP met de moed der wanhoop nog de gelijkmaker te forceren maar het was Excelsior die nog bijna de 3-1 maakte. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde. Door dit resultaat blijft DSVP onderin de middenmoot, de concurrenten zijn wel wat dichterbij zijn gekomen, maar zij konden DSVP niet passeren in de stand.