Feestvreugde bij spelers, coaches en trainers van Dames 3: José Massar, Kevin van der Hoeven, Jade van der Kleij, Mandy Crijnen, Bente Winkelman, Kelly van Velzen, Britt Kleinee, Dewi van der Lans, Joban van Driel, Paul Crijnen, Robbie Oudshoorn, Anouk Krempel, Gabriëlla ten Hacken, Merel van der Krogt, Miriam van Gestel en Kim Vollebregt. (foto Mieke van Veen)

Dames 3 overtuigend zaalhandbalkampioen

Sport 761 keer gelezen

De handbaldames van Oliveo hadden zich min of meer verzoend met degradatie naar de hoofdklasse. Zaterdagavond 11 maart begon het team van coach André de Waal daarom onbevangen aan de wedstrijd tegen de nummer 5, AES uit Arnhem. Na een lastig eerste kwartier kwam Oliveo terug en met rust stond het 16-16.

De tweede helft speelde Oliveo bijna foutloos. Bevlogen pakte het de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Junior Céline Lorist maakte haar debuut in het eerste. Elmira Smits keepte een puike pot. DS1 speelde als één team en liet zien dat het zich kan meten met de subtop in de tweede divisie. Met de overwinning van 30-24 en drie wedstrijden te gaan, heeft Oliveo nog steeds kans een verrassende wending te geven aan het seizoen met slechts één punt achterstand op de mededegradatiekandidaten.

Handbalheren stijgen
Heren 1 speelde zondag tegen GHV uit Goirle, een lastige ploeg met een snelle tegenaanval. Coach Edwin Hofland legde er nadruk op de verdediging dicht te houden. Oliveo kon veel breaks lopen en met rust stond het 21-17. De tweede helft bleef het spannend, maar geleidelijk nam Oliveo afstand. Met de winst van 37-33 was de vijfde zege op rij binnen en HS1 houdt zicht op een mooie eindklassering. De doelpuntenmakers waren Dennis en Mike van Bemmelen, Emiel van de Coevering, Edwin Nooijen, Rick van der Ploeg, Jari Boer en Sjon van der Valk. Met de winst van 19-27 op het Rotterdamse Snelwiek komt promotie naar de hoofdklasse in zicht voor Heren 2.

Dames 3 overtuigend kampioen
DS3 speelde zondag de kampioenswedstrijd tegen Hillegom. Met slechts twee verloren wedstrijden ging het vol overtuiging de strijd aan, aangemoedigd door een een fikse fanclub en een fors spandoek. Met rust stond het 12-9. DS3 gaf de voorsprong niet meer uit handen en met de winst van 23-15 kon er een gezellig feestje gevierd worden met bloemen en taart. Meer via www.oliveohandbal.nl