Avanti stunt in Play-Off tegen NIC in Groningen

Sport 226 keer gelezen

Groningen - De korfballers van Avanti hebben in het eerste Play-Off duel in de Hoofdklasse verrassend gewonnen van NIC / Alfa-college in Groningen. Vooraf werd NIC, kampioen in Hoodklasse A,  als favoriet gezien in het thuisduel.

Deze rol kan NIC alleen in de eerste helft waarmaken. De rust wordt bereikt met een 16-14 voorsprong voor NIC. In de tweede helft neemt een mentaal zeer sterk Avanti het heft in handen en komen de Groningers nauwelijks nog tot scoren. Eindstand 21-25. Zaterdag 18 maart om 20:00 volgt het thuisduel in de Viergang tegen NIC in de best-of-three. Bij winst gaat Avanti in de Hoofdklasse finale strijden voor directe plaatsing voor de Korfballeague, de Korfbal Eredivisie. Een eventuele derde wedstrijd wordt 21 maart in Groningen gespeeld.

Doelpunten : Jordi van Zuidam(7) , Stefan Hogervorst en Thomas Reijgersberg(5), Manon Ballings(3), Nikki van Trigt(2), Nikki Klijn,  Rick vd Blink , Sijmen van den Bergh