Afbeelding

Talentvolle schermer Quincy komt uit Pijnacker

Sport 1.064 keer gelezen

Pijnacker - Op dinsdag was het individuele schermtoernooi van Quincy Dualeh uit Pijnacker. Hij had een zeer sterke poule met de Europees Kampioen van 2016 de Rus Borodachev en ook de uiteindelijke winnaar van 2017 de Italiaan Marini.

Desondanks ging Quincy voortvarend de strijd aan. Zijn toernooi verliep niet helemaal als gewenst. Hij kon de Roemeen Ionica met 5-4 verslaan, maar verloor de andere partijen. Daarmee leek het doek gevallen, omdat je doorgaans 2 partijen moet winnen om een pouleronde door te komen. Quincy had mazzel en mocht als 69e toch naar het tableau. Daar kwam hij de Duitser Schramm tegen. Een gevaarlijke tegenstander. Quincy was hem echter met 15-10 de baas en kwam daarmee op het tableau van 64. In de derde ronde was de Rus Troshin zijn tegenstander. Die was een paar maten te groot en Quincy kwam tot 4-15. Daarmee eindigde hij het toernooi als 64e. De andere Nederlandse resultaten: Daniël Giacon 5, Daan Weber 12e en Teun Jans 54e.

Op vrijdag was het team aan de beurt. Dankzij de goede prestaties op de ECC-toernooien in Mödling, Cabriès, Halle en Bratislava eerder in het seizoen was het Nederlandse team als 4e van de 19 geplaatst. De tegenstander bij T16 was het sterke Servië. In een spannend gevecht wist het Nederlandse team 45-35 te winnen. Quincy wist 14 treffers te maken en had het vooral lastig tegen de linkshandige Cuk. Toch was het bereiken van de kwartfinale al een mooi resultaat. In de kwartfinale was Denemarken de tegenstander. Quincy kwam in zijn element en wist 17 treffers te scoren. Omdat ook de teamgenoten Weber en Giacon er lekker inzaten, kon Nederland met 45-41 de Denen verslaan. Dat was een geweldige prestatie.

In de halve finale was Frankrijk duidelijk te sterk. Dit geroutineerde team kon niet worden ontregeld. De inzet van supersub Paul Stockmann was niet voldoende om het tij te keren. 24-45 was de eindscore. Gelukkig konden de jongens zich snel herpakken. Onder begeleiding van de uit Italië afkomstige bondscoach Andrea Borella, wist het team zich op te laden voor de strijd om het brons tegen Polen. Vooral Giacon kwam op dreef en wist 20 treffers te maken. De 12 treffers van Quincy en de 13 van Weber waren samen voldoende om de overwinning binnen te slepen. Met de eindstand van 45-38 was de buit binnen.

De bronzen medaille op een EK is een unieke prestatie voor een Nederlands team. Quincy is behoorlijk trots en blij met deze plak. Dit geeft vertrouwen voor de Jeugdwereldkampioenschappen die 1-10 april eveneens in het Bulgaarse Plovdiv worden gehouden. Giacon, Weber en Dualeh zijn hiervoor geselecteerd, zoals deze week door de schermbond KNAS bekend werd gemaakt. Komende vier weken zal er nog stevig getraind moeten worden om hier optimaal te presteren.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant