Vijfenzeventig kinderen en hun trainers beleefden een fantastiche techniekmiddag. (foto Mieke van Veen)

Handbalheren stunten in Voorschoten

Sport 586 keer gelezen

Heren 1 van Oliveo Handbal speelde zondag 5 maart tegen HVV, de nummer twee in de tweede divisie. Het team van Edwin Hofland startte goed en kwam op een voorsprong van vijf punten, HVV kwam echter terug.

Met rust was het 15-17. De tweede helft ging het gelijk op. HS1 bezorgde de jarige coach met de nipte winst van 27-28 een mooi cadeau. Hiermee schuift Oliveo op naar de middenmoot. Dennis van Bemmelen was met veertien treffers de man van de wedstrijd.

Handbaldames
Zaterdagavond 4 maart reisde DS1 met de gezellige Sponsorbus af naar Mill voor de wedstrijd tegen mededegradatie-kandidaat MHV. Dit seizoen komen de dames bij elke wedstrijd net een beetje tekort. Ook nu speelden ze niet onverdienstelijk. Na een matige start was het 12-11 met rust en ook de tweede helft bleef Oliveo bij. Lilian Keijzer was met elf treffers het meest succesvol. Na de nederlaag van 28-25 berust Dames 1 erin dat het komend seizoen weer uitkomt in de hoofdklasse, tenzij het team uit de resterende vier wedstrijden nog voldoende punten haalt en de mede-degradanten die laten liggen. Het team van coach André de Waal werkte zich in drie succesvolle jaren van de eerste klas via hoofdklasse op naar de tweede divisie. Zaterdag 12 maart spelen de beide selecties thuis.

Techniekmiddag
Het recordaantal van 75 kinderen was 1 maart aanwezig om zich handbaltechnisch te verbeteren op de techniekmiddag. Albert Heijn sponsorde een versnapering. Voor de iets oudere jeugd was er vrijdag een gamemiddag georganiseerd.

Kampioenen
De E5 wordt zaterdag kampioen en de E3 kan 18 maart zelfs ongeslagen kampioen worden. Dames 3 wordt zondag zaalkampioen. Diverse teams staan nog op een mooie tweede plek en zetten alles op alles om de begeerde kampioenstitel binnen te halen.