Ellen en Erwin Steendam op de drukke vrijdag in de winkel. De zaterdag en de zondag zijn ook een groot succes, evenals de andere dagen trouwens.
Ellen en Erwin Steendam op de drukke vrijdag in de winkel. De zaterdag en de zondag zijn ook een groot succes, evenals de andere dagen trouwens.

Het gaat als een speer met 'de JUMBO'

Algemeen 2.405 keer gelezen

ADVERTENTIE - JUMBO Nootdorp is halverwege vorig jaar helemaal vernieuwd en met vierhonderd vierkante meter uitgebreid. Tegelijk is uitstraling van de winkel aanzienlijk verbeterd en is het assortiment op alle fronten verbreed en verdiept. Het gevolg is: iedereen loopt lachend door de winkel – klanten en medewerkers -  en de omzet is structureel met dertig procent omhoog gegaan.

De familie Steendam, de eigenaar van de in 2011 geopende winkel, doet er alles aan om het niveau zo hoog mogelijk te houden en gaat dus niet op de lauweren rusten. Dat kan ook helemaal niet in een winkel die zeven dagen per week van de vroege morgen tot behoorlijk ver in de avond geopend is.

Vier en soms vijf Steendammen werken er in de winkel: Erwin en zijn echtgenote Ellen, hun zonen David en Joris en soms ook dochter Jetske die nog op school zit. David en zijn vriendin Kim ondersteunen Erwin en Ellen bij de algehele leiding en Joris werkt met volle overgave op de brood- en bakkerijafdeling, een van de onderdelen van de supermarkt die sterk zijn vernieuwd en uitgebreid vorig jaar. De hele dag vind je er een groot assortiment vers gebakken broodjes en andere lekkere producten.

JUMBO bestaat nu bijna twintig jaar maar is vanaf de start tot nu toe een succesverhaal met zijn zeven zekerheden. Volgens Erwin – een man die heel lang bij Albert  Heijn werkte – komt dat omdat JUMBO iets doet dat eigenlijk helemaal niet kan. De laagste prijs combineren met de beste kwaliteit en optimale service en sfeer. Het kan toch, als heel veel consumenten voor JUMBO kiezen en met elkaar voor een hoge omzet zorgen in combinatie met relatief lage totaalkosten.

Erwin en Ellen geven ontspannen leiding aan de winkel en hun ruim 130 medewerkers die zo veel mogelijk verantwoordelijkheid krijgen. Natuurlijk vragen ze van hun mensen inzet en focus, maar die krijgen er veel eigen inbreng voor terug. Het gaat er daarbij vooral om wat zij als medewerker aan toegevoegde waarde hebben. Het gevolg van een goede teamsfeer is dat iedereen er voor gaat en er alles aan doet om het de klant zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Erwin en Ellen kunnen er nog meer veel meer over vertellen, ook over hoe ze werk en privé al bijna dertig jaar combineren. Dat komt misschien nog wel eens. Ze nodigen iedereen die JUMBO Nootdorp nog niet heeft ontdekt uit om eens naar binnen te lopen. Overigens is Erwin niet alleen bezig met zijn eigen winkel maar met de totale Parade: hij is penningmeester van de winkeliersvereniging. Ook daarover is nog veel meer te vertellen…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant