Afbeelding

Den Haag heeft lak aan beroepschrift helihaven

Regio 860 keer gelezen

Regio - De vereniging Heliniet heeft een beroepschrift bij de bestuursrechter ingediend. Grondwerkzaamheden voor de geplande helihaven gaan echter onverminderd door. De gemeente Den Haag blijkt de uitspraak van de rechter niet af te willen wachten.

Vorig jaar mei werden de eerste grondwerkzaamheden waargenomen. Omdat een omgevingsvergunning voor een helihaven ontbrak diende Heliniet bij de gemeente een verzoek tot handhaving in. Kort daarop verleende de gemeente alsnog een omgevingsvergunning van rechtswege en weigerde het verzoek tot handhaving. Heliniet ging in bezwaar tegen het afwijzen van haar verzoek tot handhaving en tegen de van rechtswege verleende omgevingsvergunning. Eind vorig jaar werden beide bezwaarschriften door de gemeente ongegrond verklaard.

Tegen afwijzing van het bezwaarschrift tegen de van rechtswege verleende omgevingsvergunning diende de vereniging eind januari een beroepschrift bij de bestuursrechter in. De afgelopen dagen is waargenomen dat de grondwerkzaamheden onverminderd doorgaan. De gemeente Den Haag blijkt lak te hebben aan het door Heliniet ingediende beroepschrift en de uitspraak van de rechter niet af te willen wachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant