Mike van Bemmelen is watervlug op de cirkel (foto Mieke van Veen)

Handbalheren in stijgende lijn

Sport 296 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 11 februari speelden de beide selecties hun wedstrijden in de tweede divisie in de goed gevulde sporthal in Keijzershof.

Dames 1 van Oliveo Handbal miste de eerste slag om het lijfsbehoud door te verliezen van het Brabantse Dongen. Het team van André de Waal hield zich in het begin goed staande door de gevaarlijkste schutter middels mandekking uit te schakelen. Het aanvalsspel was echter beneden de maat; teveel kansen werden gemist. Dongen profiteerde de laatste tien minuten voor rust van overtalsituaties en Oliveo verzilverde de strafworpen niet. Het verschil was 8-13 bij rust.

Na rust ebde het restje geloof in eigen kunnen weg. Dongen had geen enkele moeite de wedstrijd te beslissen. De Oliveodames kwamen niet op gang en troffen slechts vier keer doel en ook verdedigend liep het niet wat resulteerde in veertien tegentreffers. Na een doelpunt van Xandra ten Hacken leefde Oliveo wat op en het tekende de laatste minuten nog wat punten aan. Wat restte na de 20-34- nederlaag was teleurstelling, omdat het steeds lastiger wordt van de onderste plaats weg te komen. Aniek van de Coevering was met vier treffers het meest succesvol.

Handbalheren winnen streekderby

Heren 1 nam het op tegen Gemini uit Zoetermeer, de nummer zes in de zaalcompetitie. Het team van Edwin Hofland dat heel graag de degradatiezone uit wil, begon goed aan de wedstrijd. De breaks werden echter niet benut en lange ballen kwamen niet altijd goed aan. Na acht minuten verzaakte Oliveo te scoren en Gemini maakte hier handig gebruik van. Na deze inzinking herpakte Oliveo zich met mooi samenspel tussen de gebroeders Van Bemmelen bij de cirkel en snelle aanvallen. Mer rust stond het 16-9.

Het team van Hofland kwam goed de kleedkamer uit. Op een dip na in het middenstuk was Oliveo de sterkste partij. Dennis van Bemmelen was het beste op schot met veertien treffers, gevolgd door broer Mike met acht en Emiel van de Coevering met vier doelpunten. Met de eindstand van 34-24 bleven de punten in Het Nest en schoof het team uit Pijnacker naar een wat veiliger achtste positie.