HS1 van Oliveo Handbal feliciteert buschauffeur Gerrit Jasperse (foto Niels van Houten)

Handbalselecties in strijd om lijfsbehoud tweede divisie

Sport 381 keer gelezen

Nijmegen - De herenselectie speelde zondag 5 februari tegen tweede divisionist Hastu die de vijfde plek bezet. Na een gezellige reis in de Sponsorbus, terwijl de verjaardag van buschauffeur Gerrit Jasperse gevierd werd met gebak, kwamen de heren vol energie aan bij de Radboud Universiteit.

Na een stroeve start streden de heren van coach Edwin Hofland zich terug in de wedstrijd. Met rust stond het 13-14; de dekking stond als een huis. De tweede helft kwam Hastu terug, maar na 22-24 kreeg het geen vat meer op de aanvallers uit Pijnacker. Oliveo breidde de voorsprong uit naar 24-32 en nam de felbegeerde punten mee. Een prima prestatie mede gezien het feit dat het team slechts twee wissels mee had kunnen nemen. HA1 speelde tegelijkertijd een belangrijke wedstrijd in de jeugddivisie en won deze nipt. Heren 2 won zondag van Westlandia 2 met 21-29 en aast op het zaalkampioenschap in de eerste klasse.

Handbaldames niet opgewassen tegen koploper
Dames 1 van Oliveo Handbal was hun eerste verre uitwedstrijd niet opgewassen tegen titelkandidaat BFC uit het Limburgse Beek. Na een onterecht afgekeurd doelpunt van Charelle Jordense dicteerde BFC de wedstrijd; na elf minuten stond  het 9-0. Zowel verdedigend als aanvallend speelde Oliveo zonder overtuiging en dit werd flink afgestraft. Vanaf de eerste treffer van Lilian Keijzer herstelde Oliveo zich iets. Met rust stond het 21-10.

De tweede helft bood Oliveo meer weerstand tegen de snelheid van BFC. In de dekking veroverde het team van coach André de Waal regelmatig de bal en het sloeg toe met het wapen van BFC, de break. Vanaf 25-11 knokte Oliveo zich terug onder aanvoering van Aniek van de Coevering, maar het moest toch de nederlaag incasseren van 34-25. De doelpunten zaten mooi verdeeld; Lilian Keijzer, Verena ten Hacken, Shanna Némethy, Aniek van de Coevering en Lara Klompé troffen ieder vier of vijf keer doel. Zaterdag 11 februari spelen beide selecties weer thuis vanaf 19.00 uur. Meer via www.oliveohandbal.nl.