Nikki Klijn vrij gespeeld voor de korf.

Avanti bezorgt koploper lastige avond

Sport 458 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti speelde zaterdagavond een goede wedstrijd tegen koploper KCC/SO Natural uit Capelle aan den IJssel. De ploeg van trainer Erwin van der Putten vergat zichzelf te belonen door in de slotfase de wedstrijd uit handen te geven. Een voorsprong van 15-12 bij de rust werd door KCC omgezet in een 26-29 nederlaag.

Met Anneleen Kolenbrander (A1) en Lisanne Bosma (2e) in de ploeg voor de zieke Sophie Donkervoort en de geblesseerde Manon Ballings speelde Avanti een prima eerste helft. Er werd veelvuldig op de doorbraak gespeeld en door de vele overtredingen van KCC leverde dat vele strafworpen en vrije ballen op die bijna allemaal een doelpunt opleverden. Met de rust stond er dan ook een verrassende 15-12 voorsprong op het scorebord in sporthal De Viergang.

Helaas wist Avanti deze effectiviteit in het begin van de tweede helft geen vervolg te geven waardoor KCC bij 15-15 weer op gelijke hoogte kwam en bij 18-20 de eerste voorsprong nam. Avanti kwam weer kwam terug en met nog vijf minuten te spelen was het weer gelijk (25-25). Een aantal goede tactische wissels bij KCC pakte goed uit waardoor de overwinning naar Capelle ging. Eindstand 26-29. Doelpunten: Rick van den Blink (12), Jordi van Zuidam (9), Stefan Hogervorst (3), Thomas Reijgersberg en Nikki van Trigt.