Heren 1 staat woensdagavond 18 januari om 20.30 uur in de regiofinale tegenover eredivisionist Hellas. Rechts staat coach Edwin Hofland met rechts naast hem keepersbegeleider en bestuurslid TC Rick Klompé. Publiek is welkom. (foto Mieke van Veen)
Heren 1 staat woensdagavond 18 januari om 20.30 uur in de regiofinale tegenover eredivisionist Hellas. Rechts staat coach Edwin Hofland met rechts naast hem keepersbegeleider en bestuurslid TC Rick Klompé. Publiek is welkom. (foto Mieke van Veen)

Eredivisieploeg Hellas in Oliveo's handbalnest

Sport 745 keer gelezen

Weert- Heren 1 van Oliveo Handbal speelde zondag 15 januari na een lange, gezellige rit met de Sponsorbus tegen Rapiditas waarvan het thuis gewonnen had met 36-33. Rapiditas verraste Oliveo nu en met rust stond het 23-15.

Daarna nam HS1 de adviezen van coach Edwin Hofland ter harte om scherper te zijn in de aanval, compacter te verdedigen en de topscorer van Rapiditas te hinderen. Oliveo kwam overtuigend terug, maar verloor met 38-32. Dennis en Mike van Bemmelen waren samen goed voor achttien punten. Sjon van der Valk scoorde vijfmaal, gevolgd door Rick van der  Ploeg met drie treffers. HS2 staat intussen in de eerste klasse van het zaalseizoen op een gedeelde eerste plaats met Saturnus.

Bekerwedstrijd Heren 1 tegen Hellas
Woensdag 18 januari speelt HS1 na de mooie overwinning in december op eredivisionist HAR&O de regiofinale in de landelijke beker tegen eredivisieploeg Hellas. De wedstrijd begint om 20.30 uur in Het Nest en de entree is € 2,00. Het belooft een mooie handbalavond te worden.

Handbaldames verliezen
De eerste keer dat de handbaldames mee konden spelen in de strijd om de landelijke NHV-beker bereikten zij de regiofinale. Donderdag 12 januari trad het aan tegen divisiegenote Dongen met als inzet de strijd om de laatste zestien plaatsen. Oliveo was echter niet in vorm. Met de ruststand van 9-14 was alle hoop nog niet verloren, maar na 11-19 gaf Oliveo de moed op. Met 17-32 incasseerde DS1 een fikse tegenvaller. Charelle Jordense viel op met vier mooie treffers.

Zaterdag 15 januari speelde het team van coach André de Waal tegen Nieuwegein een belangrijke wedstrijd in de strijd om het lijfsbehoud in de tweede divisie. Oliveo moest even wennen aan het harsgebruik, maar al snel ging het gelijk op. Met rust was het 14-11. Het uitvallen van Xandra ten Hacken, een belangrijke speelster in de verdediging, kon echter niet goed worden opgevangen. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 30-23 nederlaag. Lilian Keijzer scoorde tienmaal, gevolgd door Shanna Némethy en Aniek van de Coevering beiden met vier treffers. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant