Op de foto ziet u de prijswinnaars, samen met het Groene Mannetje. (De andere volwassene is de opa van Sem, omdat Sem zelf helaas niet kon komen.)
Op de foto ziet u de prijswinnaars, samen met het Groene Mannetje. (De andere volwassene is de opa van Sem, omdat Sem zelf helaas niet kon komen.)

Recordaantal deelnemers aan de 30e Kerstballentocht

Regio 278 keer gelezen

Regio - De afgelopen kerstvakantie hebben naar schatting zo'n 2000 mensen de Kerstballentocht van de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver gelopen. Daarmee bereikte deze 30e editie een nieuw record! 

Ruim 400 kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben hun antwoorden ingeleverd. Dit leverde een slagzin op ("Ook al vriest het dat het kraakt, ik ga toch…") die zij konden aanvullen om een prijs te winnen. Op 15 januari ontvingen de prijswinnaars hun prijzen op De Papaver. De beste inzendingen kwamen van Emelie Otten, Fiënne van der Zwart, Amel Elahi, Noah Oppelaar, Tobias Schürmann en Julian en Marlon Fahrner. Een onderdeel van hun prijzen was de Theatervoorstelling "Feest in de natuur", verzorgd door het Groene Mannetje. Ook vele andere bezoekers bezochten deze voorstelling.

Sem van 4 jaar kreeg een aanmoedigingsprijs. Hij had zelf geschreven: "Sem had moeie beentjes, veel ver". Voor Ben en Fien was er een speciale Supporter van Schoon-prijs omdat ze tijdens de tocht een hele berg zwerfafval hebben opgeraapt. Tenslotte kreeg de familie Karman een speciale familie-aanmoedigingsprijs, omdat zij al jaren, met handicap, in weer en wind de tocht maken.

Ongeveer de helft van de deelnemers liep de tocht voor het eerst, maar voor vele mensen is de tocht al jaren een traditie. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook elders uit Nederland en zelfs uit België.

De speurtocht wordt georganiseerd door de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver, en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Ondernemersvereniging Delftse Hout en Groen doet Goed-provincie Zuid-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant