In september vorig jaar stond de tunnel ook al blank. (Foto: Marieke Grijpink)
In september vorig jaar stond de tunnel ook al blank. (Foto: Marieke Grijpink)

Lekkende dilatatievoeg oorzaak spekgladde tunnel

Actueel 1.327 keer gelezen

Pijnacker - De gemeente weet wat er mis is met het fietstunneltje onder de N470 nabij de Klapwijkseweg. Vorige week was het spekglad in de tunnel, tot grote ergernis van gebruikers. 

De provincie heeft onderzoek verricht en kwam tot de conclusie dat een defecte dilatatievoeg de boosdoener is. Een dilatatievoeg vangt normaliter het krimpen en uitzetten van materialen op. Vorig jaar september werd al duidelijk dat er iets mis was, toen de hele tunnel onder water stond. Tijdens de vorstperiode vorige week was het spekglad in de tunnel. Een buurtbewoner hing een waarschuwingsbordje op.

Extra strooibak
"De kwestie ligt bij de provincie", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Navraag bij de provincie leert ons dat een lekkende dilatatievoeg de oorzaak is van de overlast. Helaas is dit niet zomaar verholpen, zeker niet in de winterperiode. Ook moet het tunneltje tijdelijk dicht bij reparatie. De provincie gaat daar een geschikt moment voor zoeken." De gemeente heeft tot die tijd waarschuwingsborden en een extra strooibak geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant