Foto: Frits Bleeker
Foto: Frits Bleeker

Daan wederom geselecteerd voor Jong Oranje U21 Volleybal

Sport 845 keer gelezen

Viana do Castelo, Portugal – Daan Haanappel (winnaar sportprijs Nootdorp-Pijnacker 2014) was in 2015 al met de Nederlandse selectie mee geweest naar Rusland en Spanje.

Sinds 1 oktober trainde hij ook weer mee met Jong Oranje < 21 jaar en werd wederom als tweede spelverdeler geselecteerd voor de WK kwalificatie in Portugal. Jong Oranje staat 22e op de wereldranglijst en zat in een poule met Servië (6e), Portugal (17e) en Oostenrijk (ook 17e). Na intensieve voorbereidingen op Papendal reisde de selectie op 5 januari naar Portugal.

Op 6 januari werd de eerste wedstrijd met 3-0 verloren van Servië vanwege hun sterke service (20 aces van Servië). Daan werd nog wel een enkele keer ingewisseld, maar met de matige passes van de verdediging konden beide spelverdelers het tij niet keren. Op 7 januari werd ook de tweede wedstrijd verloren, maar dat was wel een tweeënhalf durende waanzinnig spannende wedstrijd tegen het thuisland (met veel publiek). De basisspelers speelde een prima wedstrijd en werden er dan ook niet uitgewisseld, maar helaas met 20-18 in de 5e set won uiteindelijk toch Portugal.

Enthousiasme
Zondag 8 januari was de wedstrijd tegen Oostenrijk en Jong Oranje was zeker niet van plan om met lege handen naar Nederland terug te keren. Oostenrijk had echter hetzelfde plan en won dan ook de 1e set. In de 2e set stond Jong Oranje wederom met 12-10 achter en toen wisselde bondscoach Claudio Gewehr de spelverdelers. De rest van de wedstrijd moest Daan het spel verdelen. Op zich verschillen zijn set-ups niet heel veel met de andere spelverdeler, maar wellicht wist Daan zijn oud teamgenoot uit zijn jeugd van Haaglanden Ivar de Waard wat beter te vinden (hij werd topscorer). In ieder geval wist Daan met zijn enthousiasme zijn team goed in de flow te krijgen en wonnen zij de wedstrijd met 1-3 (25-23, 23-25, 18-25 en 17-25).

Een startbewijs voor het WK is helaas niet gelukt, maar met de winst op Oostenrijk konden de talenten toch met opgeheven hoofd terugkeren naar Nederland. Daan is vanaf zaterdag a.s. samen met zijn twee oudere broers Roy en Casper weer te zien in de Nederlandse competitie bij Inter Rijswijk in de Marimbahal in Rijswijk.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant