Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
DOSSIER LIDL

Provincie dient zienswijze in op bouwplannen

Actueel 1.928 keer gelezen

Pijnacker - Supermarktgigant Lidl mag alleen op het huidig fundament van Welkoop bouwen. De gemeenteraad gaf onlangs groen licht voor het verschuiven van het bouwvlak, maar dat is niet toegestaan en in strijd met de nieuwe verordening van de Provincie Zuid-Holland.

Onze redactie heeft vragen gesteld aan de gedeputeerde, mevrouw Bom-Lemstra van de Provincie Zuid-Holland, omdat er veel onduidelijkheid is over wat Lidl wel en niet mag. Op de oude Welkooplocatie rust de bestemming detailhandel, dus mag er in principe gebouwd worden, maar alleen op het huidige bouwvlak en fundament. Dat houdt in dat het verschuiven van het bouwvlak, bijvoorbeeld tegen de woningen van de Kerkweg, niet is toegestaan.

"Als het huidige bouwvlak wordt verschoven is er sprake van een nieuwe situatie en is er sprake van strijd met het provinciale detailhandelsbeleid. Wij hebben ambtelijk al aangekondigd bij de gemeente dat wij tegen het ontwerpbestemmingsplan, wat momenteel ter inzage ligt, een zienswijze in zullen dienen", zo laat mevrouw Bom-Lemstra weten.

De gedeputeerde zegt tevens dat de komst van detailhandel aan de Korteweg in strijd is met het provinciale detailhandelsbeleid. "Als echter de detailhandel op dezelfde plek komt als waar eerder de Welkoop gevestigd was, kunnen wij hier niets aan doen. Er is een verleende omgevingsvergunning en deze omgevingsvergunning is destijds terecht door de gemeente verleend omdat er volgens het vigerende bestemmingsplan een detailhandelsbestemming op het perceel ligt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant