Afbeelding

Nieuwjaarsvegen: Een schoon voornemen!

Regio 239 keer gelezen

Regio - Onder de noemer Nieuwjaarsvegen roepen Supporter van Schoon en Duurzaamheidscentrum De Papaver iedereen op om het vuurwerkafval van oudjaarsavond samen weg te vegen.

Meedoen is heel makkelijk: Pak op 1 januari om 12.00 uur 's middags een bezem, afvalgrijper en vuilniszak en stap de straat op. Als het goed is zijn daar ook uw buren, die u meteen even de beste wensen kunt wensen. Zo starten we het nieuwe jaar schoon en gezellig!
 
Op nieuwjaarsdag ligt er in Nederland zo'n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op onze stoepen. Van alle vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo'n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht, ongeveer 22% blijft liggen. In een gemiddelde gemeente tussen de 20.000 en 50.000 kilo!
 
Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van NederlandSchoon blijkt dat steeds meer Nederlanders een rol voor zichzelf en de buurt zien bij het opruimen van vuurwerkafval. Zo'n 85% vindt het opruimen ervan een verantwoordelijkheid van de buurt zelf. Heel Nederland kan de daad bij het woord voegen op Nieuwjaarsdag. Doet u ook mee?
 
De Papaver steunt deze landelijke actie en ondersteunt hem op lokaal niveau in samenwerking met Gemeente Delft. Heeft u bijvoorbeeld opruimmaterialen nodig? Kom ze lenen bij De Papaver. Tevens kunt u daar gratis afvalzakken ophalen. Voor meer informatie over Supporter van Schoon, hoe De Papaver u kan steunen bij deze of andere opruimacties en het downloaden van de Nieuwjaarsvegen-poster om voor uw raam te hangen: www.papaverdelft.nl/svs/nieuwjaarsvegen. Een opgeruimd 2017 toegewenst!
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant