Handbaldames vieren de overwinning op de koploper (foto Ed Smits)

Handbaldames sluiten het jaar goed af

Actueel 679 keer gelezen

Pijnacker - Dames 1 was zaterdag 17 december strijdvaardig en gemotiveerd in de wedstrijd tegen de Amsterdamse titelkandidaat VOC2. Na een goede start kreeg keepster Elmira Smits een bal op haar gezicht.

Sophie de Jong verving haar, maar gelukkig kon Smits al snel weer het doel in. Zij was in het verdere verloop een grote sta-in-de-weg. Shanna Némethy en Sophie de Jong maakten gebruik van de ruimte op de cirkel. Met rust was het 17-17.

Begin tweede helft leek VOC de wedstrijd snel naar zich toe te trekken met 17-20, maar daarna leverde Oliveo goed werk af in de dekking. Via 25-24, 25-26 leek bij 28-26 de verrassing in de maak. Sabrina van Kester leverde na 28-28 Oliveo de felbegeerde punten. Eerst bleef zij koel bij een strafworp (29-28) en bij 29-29 sloot ze een break af met een fraaie lob. In de resterende vijftig seconden hield Oliveo VOC van scoren af. Met 30-29 leverde het team van coach André de Waal een formidabele prestatie in de laatste wedstrijd van 2016. Lilian Keijzer was met elf doelpunten het best op schot, gevolgd door Sophie de Jong en Verena ten Hacken elk met vijf.

Handbalheren
Heren 1 nam het zaterdag op tegen White Demons. De verdediging stond goed, maar de tegenstander benutte de gaatjes gretig. Aanvallend werden de kansen niet goed afgerond. Met rust stond het 13-16. Oliveo verloor strijdvaardig met het nipte verschil van 24-26. Er deden drie A-junioren mee en Daan Vermeer maakte zijn debuut.

Op 7 december won Heren 1 van Oliveo Handbal dat tweede divisie speelt heel verrassend van het in de eredivisie uitkomende HAR&O. Oliveo versloeg het team uit Rotterdam met 30-35 en plaatste zich hiermee voor de regiofinales in januari. Volgens de trotse Hofland was dit 'de beste wedstrijd ooit' van zijn jonge team. Het publiek had volop genoten. De handbaldames bekeren na de winst van 29-20 op hoofdklasser Heerle ook door.

EK
Intussen volgde Oliveo Handbal de verrichtingen van de Nederlandse handbaldames in Zweden op de voet in het gezellige clubhuis. Helaas verloor Nederland de finale van het sterke Noorwegen, maar Oliveo is trots op de formidabele prestatie van het Oranjeteam met aanvoerster Danick Snelder die bij Oliveo Handbal haar basis legde. Meer via www.oliveohandbal.nl.