Afbeelding

Gemeentebelangen houdt afvalstoffenheffing laag

Actueel 1.079 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Gemeentebelangen heeft het voor elkaar gekregen dat de afvalstoffenheffing niet wordt verhoogd. Het in november 2016 ingediende voorstel van raadslid Bianca van Petegem werd uiteindelijk ondersteund door het college en de gemeenteraad.

"Door het college werd voorgesteld de afvalstoffenheffing te verhogen. Gemeentebelangen vindt niet dat je dat naar de inwoners toe kunt verantwoorden. We staan immers als gemeente aan de vooravond van het Omgekeerd Inzamelen. Dit leidt tot onzekerheid en vragen bij onze inwoners. Het verhogen van de tarieven geeft wat ons betreft een verkeerd signaal af nu we het draagvlak onder onze inwoners zo hard nodig hebben. Daarnaast is het raar om de afvalstoffenheffing te verhogen als je naar inwoners communiceert dat Omgekeerd Inzamelen tot een lager tarief zal leiden!", zo vertelt Bianca van Petegem.

Vorige maand riep Gemeentebelangen het college en de andere politieke partijen dan ook op de afvalstoffenheffing niet te verhogen. Na een maand uitstel besloot de gemeenteraad afgelopen donderdag hiermee akkoord te gaan. Een mooi succes. Diezelfde maand had Van Petegem namens Gemeentebelangen eveneens het voorstel gedaan de kostendekkendheid van de leges voor het aanvragen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs los te laten. Een verdere stijging van deze tarieven kon dan worden voorkomen. Dit voorstel werd echter door de gemeenteraad verworpen.

"We zijn blij dat in elk geval de afvalstoffenheffing niet wordt verhoogd. Gemeentebelangen vindt het erg belangrijk de lasten voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden. Als fractie blijven we dan ook alert op de stijging van de tarieven voor onze inwoners. Deze betalen immers al genoeg!, zo vult fractievoorzitter Ina Mantjes verder aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant