Afbeelding

Verenigingsleraar van 2016 Bianca de Bruijn 'supertrots' op waardering

Sport 1.970 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens het tweede KNLTB Trainerscongres vrijdag in het Topsportcentrum in Rotterdam is Bianca de Bruijn uitgeroepen tot Verenigingsleraar van het Jaar. De dertigjarige tennistrainer van TV Pijnacker is verguld met de prijs, maar is bijna net zo blij met de waardering die spreekt uit de voordracht door haar eigen club. "Ze zien mijn inzet, wat ik allemaal voor de club doe en laten hun waardering blijken. Daar ben ik echt ontzettend trots op."

In de verkiezing, die jaarlijks gezamenlijk wordt georganiseerd door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT), liet De Bruijn de andere genomineerden Rick Bos van T.V. Ommoord en Bryan Kerkhofs van T.V. Ubach over Worms achter zich. De Jury roemt De Bruijn vooral vanwege haar oog voor jong talent en haar vermogen om jonge spelers optimaal te laten presteren. Zo leverde ze al heel regelmatig spelers af die in aanmerking kwamen voor een Tenniskids-paspoort, waarmee ze in hogere kleur konden gaan tennissen. 'Naast haar inzet op breedtesportgebied, zet zij zich dus ook in om jeugdspelers op te leiden tot goede wedstrijdspelers', zo luidde het juryrapport.

Peutersport
Haar oog voor de ontwikkeling van kinderen is niet toevallig. Bianca rondde de opleiding voor lichamelijke oefening HALO af. "Ik heb op de club ook peutersport opgezet voor de allerjongste jeugd. Dat is niet alleen gericht op tennis, wat dat is voor die kleintjes nog heel moeilijk, maar met bewegen en balvaardigheid kun je niet vroeg genoeg beginnen."

Bianca, die al sinds 2005 traint bij Pijnacker en dat sinds 2012 doet als eigenaar van tennisschool Progress Tennis, heeft met haar collega's zelfs een heel programma voor de ontwikkeling van jeugdspelers opgezet. "Daarmee richten wij ons serieus op doorstroming van de jeugd. We houden van alle jeugdspelers op de club de progressie bij in een rapport en we voeren gesprekken. Daarin vragen we hen hoe het gaat, of zij hun vooraf gestelde doelen hebben gehaald, wat de volgende doelen zijn en wat zij zien als hun langetermijndoelen. Verder plannen en organiseren wij veel voor de jeugd om ze maar zo veel mogelijk aan het tennissen te krijgen. De kinderen vinden het geweldig, wat wij allemaal doen."

Verbinder
Maar Bianca is er niet alleen voor de jeugd, zo realiseert zij zich goed. "Als trainer ben je dé bindende factor op de club. Ik ken iedereen op de club, alle commissies, alle ouders, alle leden. Dan ben je ook in staat de binding tussen de leden en de club te versterken, waardoor ze meer aan activiteiten meedoen, meer willen tennissen en het beter naar hun zin hebben. Dat is natuurlijk mijn doel. En ik wil dat goed regelen, daarom bespreek ik met de trainers die ik aanstuur ook heel regelmatig hoe het gaat en hoe we dingen beter kunnen doen."

Omdat Bianca al zo lang bij Pijnacker rondloopt, kost die rol als verbinder haar eigenlijk niet veel moeite. "Sinds drie jaar geef ik dan les vanuit mijn eigen tennisschool, maar ik ben en blijf iemand van de club. Dat is nooit veranderd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant