Afbeelding

P&R-terrein Nootdorp: college wil regionaal onderzoek afwachten

Actueel 752 keer gelezen

De raad heeft op 29 september de motie 'parkeertekort P&R halte Nootdorp snel oplossen' aangenomen. In deze motie verzocht de raad om met een zeer snelle korte termijnoplossing te komen voor het parkeertekort op het P&R-terrein Nootdorp, zolang er nog geen structurele maatregelen getroffen zijn.

Het college van B&W heeft in een brief aangegeven eerst het regionale onderzoek van MRDH af te willen wachten:  "Eerder hebben we de capaciteit vergroot van 50 naar 128 parkeerplaatsen. Dit bleek op bepaalde momenten niet voldoende om de vraag op te vangen. Onze ervaring is dat het toevoegen van extra parkeerplaatsen juist een aanzuigende werking heeft: meer aanbod leidt tot meer vraag. Het vraagstuk van P&R-parkeren vraagt om een regionale aanpak, omdat de gebruikers van P&R-terrein deels ook uit de regio komen."

Toch heeft het college gezocht naar een locatie waar tijdelijke parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd. Diverse locaties hebben de revue gepasseerd. De enige korte termijnoplossing is het aanleggen van ca. negentien parkeerplaatsen op een grondstrook naast kantoorkavels. "Echter, deze grond heeft de bestemming groen. Bij een sobere en doelmatige inrichting met betonnen straatmaterialen bedragen de aanlegkosten 38.000 euro." Het college vraagt de raad, mede vanwege de hoge kosten, de uitkomsten van het regionale onderzoek van MRDH naar de P&R-terreinen langs de E-lijn af te wachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant