Handbaldames blij met de klinkende overwinning van 29-20. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames bekeren door

Sport 257 keer gelezen

Pijnacker - In de tweede ronde in de strijd om de NHV-beker trof Dames 1 van Oliveo Handbal wederom een tegenstander uit de hoofdklasse. Na Westlandia 2 nam het team uit Pijnacker het donderdagavond 8 december op tegen het Brabantse Heerle.

De thuisploeg ging uitstekend van start vanuit een beweeglijke 6:0-dekking. De samenwerking was goed en Oliveo bleef makkelijk in balbezit. Het team van coach André de Waal overdonderde Heerle gedurende de eerste fase van de wedstrijd, maar verslapte na 7-0 vooral in de dekking en Heerle vond de aansluiting. Ondanks het wisselvallige spel ging Oliveo met 13-11 de rust in na doelpunten van Lisa Massar, Verena ten Hacken, Sabrina van Kester, Shanna Némthy en Aniek van de Coevering.

Bij de hervatting leek het de verkeerde kant op te gaan. Heerle kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte. Oliveo kwam op stoom en herpakte zich vooral in de verdediging. De laatste twintig minuten had Oliveo de leiding en na 21-13 was Heerle uitgespeeld. Ook na het uitvallen van Aniek bleef Oliveo uitstekend verdedigen, waarbij Shanna Némethy, Sophie de Jong en Xandra ten Hacken de steunpilaren waren. Daarnaast profiteerden Lisa Massar, Tess van der Harst en Sabrina van Kester van de snelle tegenaanval.

Verena ten Hacken en Mandy Crijnen  zorgden voor de stand van 24-16 na 48 minuten, waarna doelpunten van Sophie en Shanna voor een verschil van tien treffers zorgden. Met twee fraaie doelpunten van hoekspeler Tess van der Harst kwam er met 29-20 een einde aan de wedstrijd. Verena was met acht treffers de beste schutter en Elmira Smits had prima staan keepen. Met deze overwinning plaatst Dames 1 zich voor de regiofinales in januari.

Verlies in zaalcompetitie
Poeldijk - Helaas hield DS1 het goede gevoel na de overwinning op Heerle niet vast in de uitwedstrijd zaterdagavond 10 december tegen Verburch. Oliveo speelde zonder strijdlust en werd overlopen door de ploeg uit Poeldijk. Bij rust keek het tegen een kansloze 20-6 achterstand aan. Pas bij 31-11 herpakte Oliveo zich enigszins. Aniek van de Coevering was met vijf treffers het beste op schot.

Heren 1 trof zondag in Rotterdam-Zuid Atomium dat op de derde plek staat in de tweede divisie. Oliveo was slordig in de afronding en Atomium was fel. Met rust was het 20-12. Daarna kwam het team van coach Edwin Hofland terug, maar het laatste stuk overklaste Atomium Oliveo en met 35-26 bleven de punten in Rotterdam. Zaterdagavond 17 december spelen beide selecties weer thuis vanaf 19.00 uur in sporthal Het Nest. Het nieuwe jeugdteam E6 debuteerde zaterdag met een mooie overwinning op het Haagse SOS-Kwieksport. Intussen volgt Oliveo Handbal de verrichtingen van het Nederlands Handbalteam in Zweden op de voet. Meer via www.oliveohandbal.nl.