Beelden: David Dilling
VIDEO

Een prestatie van formaat voor Oliveo

Sport 451 keer gelezen

Pijnacker - Na de overwinning op FC Zoetermeer vorige week is Oliveo bij winst tegen De Ster winnaar van de 1e periode. Daar komt dan ook nog eens de titel 'Herbstmeister' bij aangezien dit de laatste wedstrijd voor de winterstop is. In De Ster treft Oliveo een ploeg die vooraf aangaf mee te willen doen om de prijzen. Echter neemt de Haagse opponent een bescheiden middenmootplaats in. Geen rede voor onderschatting bij Oliveo en dus op voorhand weer een interessant duel.

Trainer De Mooij hoefde weinig te puzzelen in zijn basisopstelling. Helaas was de uitblinker van vorige week, Lex Visser, met vakantie. Zijn plaats werd ingenomen door Van Hagen die een sterke wedstrijd beloond zag worden. Met het gegeven dat Oliveo de 1e periode kan pakken ging het publiek er dus eens goed voor zitten. Wellicht was het wat 'kampioensstress', maar Oliveo begon niet sterk aan de wedstrijd en liet zich aftroeven. Gelukkig was keeper Duijvenstijn een sta in de weg voor de handige en snelle aanvallers van De Ster.

Op slag van rust kwam Oliveo uit het niets op voorsprong. Van Hagen kreeg aan de rechterkant de bal en zag zijn voorzet over de Haagse goalie verdwijnen. Een ietwat gelukkige goal en tegen de verhoudingen in, dat dan weer wel. Lang kon Oliveo niet van genieten van de voorsprong, want in de 45e minuut maakte De Ster de verdiende gelijkmaker. Bij een vrije trap ging de verdediging en doelman van Oliveo niet geheel vrijuit en kon De Ster van dichtbij binnen schieten. Gezien het spelbeeld gaf de 1-1 ruststand de verhoudingen prima weer.

Amper 5 minuten onderweg in de 2e helft was daar opnieuw de voorsprong voor Oliveo. De keeper van De Ster werkte een terugspeelbal niet lekker weg waar Bentvelzen van kon profiteren. Hij benutte dit buitenkansje fraai door bal subtiel over de keeper heen te schieten. Hierna ging het hard met de doelpunten voor de thuisploeg. Van Hagen gaf wederom een voorzet vanaf rechts welke werd binnengekopt door Hoogland. Hierna was de show voor rechtsbuiten Bentvelzen die een puntgave hattrick produceerde.

De koek was nog niet op en de aanhang kon voor de 7e en laatste keer juichen. Een korte corner werd ingespeeld op Bentvelzen die handig wegdraaide bij zijn tegenstander. Hij gaf voor op Van Hagen die zo zijn 2e goal van de middag binnen schoot. En zo liep Oliveo in de 2e helft eigenlijk eenvoudig weg bij De Ster. Daar zag het de 1e helft niet bepaald naar uit. Door de zege van vandaag is Oliveo kampioen van de eerste periode en verzekerd van nacompetitie. Oliveo 1 en 2 zijn beiden winterkampioen en ook het derde staat er goed voor. Een prestatie van formaat dus voor de club Oliveo.

Opstelling: Martijn Duijvenstijn. Wessel Kleij, Brian de Jong, Dewie van Wichen, Leon Woutersen (85e min. uit). Mark Milolaza, Tom van Hagen, Jeffrey Paanakker. Robin Hoogland, Niels van Duinen (70e min. uit), Niels Bentvelzen. Wissels: Frank van der Zwan (70e min. in), Ludo van Adrichem (85e min. in).