Afbeelding

Gemeentebelangen nu grootste lokale partij

Actueel 925 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Begin december 2016 hebben de raadsleden van Liberaal Lokaal, Vivian Noordzij en Kees Jongh, zich per direct aangesloten bij Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp (GBPN). Daarmee is Gemeentebelangen met 7 zetels in de gemeenteraad de grootste (lokale) politieke partij van Pijnacker-Nootdorp.

In het college van burgemeester en wethouders wordt Gemeentebelangen vertegenwoordigd door wethouder Bernard Minderhoud. De overstap komt vlak nadat in september 2016 de fractie van LPN zich bij Gemeentebelangen had gevoegd. Het aantal fracties in de gemeenteraad is hiermee nog verder gezakt van 11 naar 10. 
 
Het besluit van beide raadsleden komt na een korte maar intensieve verkenning tussen de beide partijen. Fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen reageert enthousiast: "Als twee lokale partijen die binnen het politieke spectrum rechts van het midden zitten, liggen we inhoudelijk goed op één lijn. Daarnaast kunnen we de kennis en ervaring van Vivian Noordzij en Kees Jongh goed gebruiken. Zo heeft Kees Jongh veel kennis op het gebied van veiligheid en heeft Vivian Noordzij als bedrijfsarts in het dagelijks leven veel specifieke kennis van de zorg. Het past bovendien geheel in de lijn om de versnippering van lokale partijen tegen te gaan. Samen kun je een sterk lokaal geluid laten horen!" 
 
Juiste moment 
Volgens Ina Mantjes is dit het juiste moment geweest voor de beide raadsleden om over te stappen naar Gemeentebelangen. "Nu hebben we nog steeds ruim genoeg tijd om als grootste (lokale) politieke partij in Pijnacker-Nootdorp toe te werken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Samen kunnen we een gedegen en aansprekend verkiezingsprogramma opstellen!".  
 
Sterk en hecht team 
Er staat een sterk en hecht team van elf fractieleden en -medewerkers om de belangen van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp zo goed mogelijk te behartigen. Achtereenvolgens zijn de fractieleden van Gemeentebelangen Ina Mantjes (fractievoorzitter), Richard van Oevelen (vice-fractievoorzitter), Bianca van Petegem, Bartjan Kerklaan, John Thuring, Vivian Noordzij en Kees Jongh. Lid van buiten de raad is Carla Bok. Als laatsten, maar niet minder belangrijk, sluiten fractiemedewerk(st)ers Judith Junggeburt, Christina de Jong en Jan van Overdam de rij. 
 
In contact met inwoners 
Voor Gemeentebelangen is er veel aan gelegen om vol in contact te staan met inwoners. "Zeker als lokale politieke partij vinden we dat ongelooflijk belangrijk. We zoeken dan ook actief het contact met inwoners via ons maandelijks spreekuur en onze vele werkbezoeken. Daarnaast kunnen inwoners natuurlijk altijd aanschuiven bij ons fractieoverleg op de maandagavonden.", aldus vice-fractievoorzitter Richard van Oevelen.  
Om alle leden en geïnteresseerden van de politieke vereniging actief op de hoogte te houden van alle wetenswaardigheden, brengt Gemeentebelangen tegenwoordig ook maandelijks een digitale nieuwsbrief uit. Alle belangstellenden kunnen zich gratis hiervoor opgeven door een mail te sturen naar info@gbpn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant