Afbeelding

OV-chipkaart nu ook geldig in Buurtbus

Actueel 948 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Met ingang van maandag 2 januari aanstaande kan men met de buurtbus reizen met de OV-chipkaart. Het bestuur van de Vereniging Buurtbus Pijnacker heeft met de vervoerder Veolia een scherpe en aantrekkelijke vaste ritprijs afgesproken die afwijkt van de landelijke tariefberekening per kilometer.

Alle landelijke abonnementen en kortingen gelden ook op de Buurtbus. De belangrijkste tarieven (onder voorbehoud) zien er als volgt uit:

Voltarief; €1,39 per rit. leeftijdsreductie; €1,09 per rit (4 t/m 11 jr. en 65+ voor houders van een persoonlijke OV-chipkaart). Indien u niet in het bezit bent van een OV-chipkaart dan kunt u in de bus een kaartje kopen voor €2,50.

De Buurtbus onderhoudt met twee bussen al jaren lang als buslijn 484 een dagelijkse (m.u.v. zaterdag en zondag) verbinding tussen Station Ypenburg en Delfgauw, via Nootdorp en Pijnacker.

De bussen komen bij de winkelcentra in Nootdorp (Parade), Pijnacker (Ackershof) en Delfgauw (Emerald) en bij de RandstadRail-stations Nootdorp, Pijnacker-Centrum en -Zuid. De chauffeurs zijn allen vrijwilligers die ieder minimaal 2 uur per week een rit rijden. De Buurtbus is niet toegankelijk voor rolstoelen.

Bij problemen bij het aanvragen van een OV-chipkaart kunt terecht bij de Formulierenbrigade van de SWOP in Pijnacker. Bezoek de website meer informatie: www.buurtbuspijnacker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant