Afbeelding

Gerucht over bouw Dwarskade klopt niet, wel komt er mogelijk een tweede paardrijhal

Actueel 2.289 keer gelezen

Nootdorp - Het gerucht dat er mogelijk een woonwijk wordt gebouwd in het glastuinbouwgebied Dwarskade, globaal begrensd door de Oudeweg, Molenweg, Dwarskade en Dobbeplasgebied, klopt niet.

"Dit klopt niet", zo meldt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Toch is het gebied recentelijk onder de loep genomen. Ze legt uit waarom: "De gemeente heeft samen met de grote grondeigenaren en de belangrijkste gebruikers van het gebied een onafhankelijk onderzoek laten doen door Sweco Nederland B.V. (voormalig Grontmij) naar de toekomstmogelijkheden voor de duurzame glastuinbouw in het gebied. Dit onderzoek geeft aan dat de (glastuinbouw)bedrijven in het gebied op dit moment naar behoren functioneren en dat geen van hen plannen heeft voor bedrijfsbeëindiging."

Structuurvisie
"Ook de gemeente heeft geen plannen voor transformatie van het gebied. De verwachting is ook niet dat deze situatie de komende jaren gaat veranderen. Reden voor het college om de ruimtelijke verkenning naar de mogelijke transformatie van het gebied, zoals genoemd in de ruimtelijke structuurvisie, op te schorten tot het moment van actualisatie van het geldende bestemmingsplan in 2022 en de raad hier actief over te informeren."

Paardrijhal
Toch zijn er wel plannen om te gaan bouwen. Dit gaat om een tweede paardrijhal van Hippisch Centrum Nootdorp "Het centrum ligt al met een recreatieve bestemming in het gebied. Verdere uitwerking van dit initiatief hoeft daarom niet te wachten tot 2022", zo laat de gemeente desgevraagd weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant