Jolanda en haar spreekstalmeester.
Jolanda en haar spreekstalmeester.

Bingo in Tante Boefie voor Sri Lanka

Actueel 788 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen donderdag 24 november werd er een geweldige bingo gehouden bij Tante Boefie: de opbrengst gaat naar een kindertehuis in Sri Lanka. Jolanda van Leeuwen zag heel wat mensen op het door haar georganiseerde prijzen ­festival afkomen.

Meer dan 50 deelnemers konden prachtige prijzen winnen, zoals een strijkijzer, een elektrische hapjespan, manden opgemaakt met wijn, dienbladen gevuld met toiletspullen, een lunchbon van "Tante Boefie", een staafmixer en een electrische citruspers van Blokker. Na zes spannende bingoronden volgde een loterij met nog eens 17 prijzen waaronder een smoothie-blender van Expert en als hoofdprijs een brunch voor 4 personen bij Van der Valk Nootdorp was. De opbrengst van deze avond werden door "Tante Boefie" en een enthousiaste bingoliefhebber afgerond tot een totaalbedrag van 1.000 euro! Dit werd na bekendmaking aan de mensen in de zaal met een spontaan applaus beloond. Via deze weg wil Jolanda nogmaals alle deelnemers aan deze avond en eigenaresse Jolinda van "Tante Boefie" hartelijk danken voor de steun en bijdragen.

Jaaroverzicht
Naast deze bingo-avond zijn er in 2016 nog diverse andere activiteiten geweest om geld in te zamelen voor het kindertehuis. Zo stond Jolanda met haar grotendeels zelfgemaakte crea-spullen diverse keren bij de Plus van Sabine Zondag, op het Klapwijkfeest en op een bazar in de Acker.Bij dezelfde Plus supermarkt werd ook nog eens een statiegeldactie gehouden. Stichting Skippy, bekend van de buitenschoolse kinderopvang organiseerde enkele diner-avonden voor gezinnen die met de avondvierdaagse meeliepen. En tenslotte kreeg Jolanda de afgelopen maand diverse bestellingen voor kerstcreaties, o.a. van een thuiszorgorganisatie.

Al deze activiteiten hebben er samen toe geleid dat de kinderen in het tehuis in Bandarawela (SL) sinds kort kunnen beschikken over nieuwe matrassen op hun bedden (de oude waren letterlijk doorgelegen), over nieuwe schoenen, onderwijsmateriaal en extra Engelse les. Dat laatste is natuurlijk zeer belangrijk voor hun ontwikkeling en daarmee voor hun toekomst. Maar nog belangrijker zijn de drie maaltijden per dag met minimaal 1x groente of fruit, die de kids nu dagelijks krijgen. Mogelijk gemaakt door alle bijdragen op welke manier dan ook. Ook volgend jaar gaat Jolanda hier natuurlijk weer mee verder. Voor 2017 heeft stichting A New Life Sri Lanka grootste plannen om o.a. voor de kinderen in de vier aangesloten tehuizen een studiefonds op te zetten. U zult u haar dus vast wel weer ergens tegen komen bij de Plus, op een rommelmarkt of misschien wel bij "Tante Boefie" tijdens zo'n gezellige bingo-avond.

Bent u door dit verhaal enthousiast geworden en wilt u de kinderen in Sri Lanka ook steunen? Uw gift is van harte welkom op NL88INGB 0005 0561 13 tnv Stichting A New Life te Rotterdam, graag met vermelding Gift Pijnacker.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant