Afbeelding

Weinig aandacht vermissing 12-jarige Aman

Regio 3.712 keer gelezen

Regio - De twaalfjarige Aman Gebrehiwet uit Wassenaar wordt sinds eind oktober vermist. Ondanks een oproepje in de media, een bericht op de site politie.nl en speurwerk door Politie Eenheid Den Haag, is hij nog niet gevonden.

De jonge vluchteling uit Eritrea woonde pas sinds augustus bij een pleeggezin in Wassenaar. Zaterdag 29 oktober 2016 is Aman voor het laatst gezien toen hij aan het voetballen was voor zijn huis in de Sandelandstraat. Sindsdien is hij spoorloos.

"Het laatste berichtje in de media over deze vermissing is van begin november", zegt verslaggever Martijn Mastenbroek, die de zaak in zijn regio beroepsmatig een beetje volgt. Hij verbaast zich erover dat er vrijwel geen aandacht is voor deze vermissing. "Het gaat hier wel om een kind. Een vermissing van een jongetje van slechts twaalf jaar oud. Je verwacht dan toch dat heel Nederland op zijn kop staat en journalisten afreizen naar Wassenaar, maar het lijkt doodstil in deze zaak. Dat begrijp ik echt niet. Zelfs in de zaak van de al negen jaar vermiste kleuter Maddie McCann is er nog meer reuring. Of neem de recente vermissing van Richard Hogervorst uit Delft. Heel de regio kent inmiddels zijn naam én er wordt volop gezocht", zegt hij.

Misdrijf
Een politiewoordvoerder suggereerde in een interview op TV West dat Aman mogelijk is opgevangen door Eritreeërs. "Dat houdt dan in dat hij tijdens een potje voetbal plotseling is aangesproken door wildvreemde Eritreeërs en is meegenomen naar een andere locatie? En waarom zouden deze mensen dit überhaupt doen en naderhand niet aan de bel trekken? Is het in Eritrea normaal om een wildvreemd kind mee te nemen? Ik vind het een onwaarschijnlijk verhaal. Misschien is dit jongetje wel het slachtoffer geworden van een misdrijf, ik ben van mening dat je dat zeker niet mag uitsluiten."

Mastenbroek heeft vanmorgen kort met de politie gesproken. Hij kreeg te horen dat Aman nog steeds vermist is. "Je kunt je toch niet voorstellen dat een dergelijke vermissing van een geboren en getogen jochie uit bijvoorbeeld Pijnacker vrijwel geen media-aandacht krijgt? Het wordt daarom tijd dat deze vermissing op alle fronten de aandacht krijgt die het verdient. Wat mij betreft op de voorpagina van alle landelijke kranten."

Aman heeft een normaal postuur en was gekleed in een blauwe jas met op de rug een tekst met donkerkleurige letters, blauwe spijkerbroek en zwarte sneaker schoenen. Tips zijn welkom via de Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070.

Image and video hosting by TinyPic

De Sandelandstraat in Wassenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant