Afbeelding

Avalex gaat 1,5 miljoen euro bezuinigen, dorp moet 40.000 euro meer ophoesten

Actueel 1.406 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het algemeen bestuur van Avalex heeft een nieuwe tariefstructuur vastgesteld voor het inzamelen en verwerken van afval. Voor 2017 geldt een overgangstarief om voor de gemeenten de grote verschillen met het oude tarief te overbruggen, zo meldt het bedrijf. Pijnacker-Nootdorp moet door het hele gedoe jaarlijks dik 40.000 euro meer gaan betalen aan het bedrijf.

"Vanaf 2013 heeft Avalex de kosten verdeeld over de deelnemende gemeenten volgens een vast bedrag om de financiële situatie van Avalex te verbeteren. Afspraak daarbij was dat zodra het eigen vermogen van Avalex weer positief zou zijn, een nieuwe kostenverdeling zou worden bepaald. Het eigen vermogen van Avalex is sinds eind 2015, een jaar eerder dan verwacht, positief", zo stelt men.

Avalex bezuinigt voor 2017 1,5 miljoen euro om kosten terug te brengen en om het overgangstarief mogelijk te maken. De komende jaren dalen de kosten van Avalex voor de gemeenten door onder meer de invoering van een nieuwe manier van inzamelen. "Deze nieuwe manier levert namelijk minder restafval op en meer opbrengsten uit herbruikbare grondstoffen", meldt het persbericht van Avalex.

Avalex is een samenwerkingsverband van gemeenten en zamelt sinds april 2001 afval in voor de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant